Nadace ČEZ: V Čeladné se šlapalo pro školku a malé fotbalisty, zapojil se i mistr světa Petr Kraus

29.07.2018 18:02

Pedály horských kol se o horké a zároveň deštivé červencové sobotě roztáčely nejen v kopcích směrem na Pustevny, ale také u přívěsu s charitativními koly Nadace ČEZ. Závodníci i diváci pomohli minutou šlapání k lepšímu vybavení místní školky a podpoře sportu.

Nadace ČEZ: V Čeladné se šlapalo pro školku a malé fotbalisty, zapojil se i mistr světa Petr Kraus
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Kromě skvělých sportovních výkonů na dětských i dospěláckých tratích má letošní ročník závodu Cream Bike Čeladná na kontě i další sedmihodinový maraton charitativních minutových jízd na Oranžových kolech Nadace ČEZ. V sedle čtyř kol se po dobu akce střídali diváci i závodníci po dojezdu do cíle, aby v sobě našli ještě poslední dávku energie darované pro dobrou věc. Každá zájemce mohl svým pohybem podpořit vybrané lokální neziskové organizace: Mateřskou školu Čeladenská beruška a sportovní klub Beskyd Čeladná.

Body, které lidé svou jízdou nasbírali, převedla Nadace ČEZ na finanční částky: 47 637 korun pro školku a 47 332 korun na dětské aktivity fotbalového klubu.

„V rámci Oranžových kol na akcích v regionech se snažíme vždy pomáhat lokálním neziskovkám a organizacím, které svou činností naopak podporují vzdělání, volnočasové aktivity či různě znevýhodněné spoluobčany. Přispět dětem na nové vybavení školky nebo sportovní vybavení minutou šlapání na kole je přitom tak jednoduchá a transparentní forma pomoci,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michala Ziková.

„Darovanou částku použijeme na nákup kvalitního fotoaparátu. Snažíme se totiž dokumentovat život a aktivity dětí. Fotky dáváme rodičům, vkládáme na web a posíláme do obecního zpravodaje. A protože se peněz vyšlapalo opravdu hodně, zůstane i na plánované odhlučnění třídy a možná i na pořízení hraček a didaktických pomůcek z přírodních materiálů,“ sdělila ředitelka školky Jana Bartošová.

SK Beskyd Čeladná darované peníze podle předsedy klubu Petra Sedláka využije na financování aktivit přípravky, žáků a dorostu. „Pomůže nám to pří přípravě soustředění pro děti a dopravy mládežnických týmů na zápasy. Chceme taky nakoupit moderní vybavení a pomůcky, aby tréninky byly pro děti nejen sportovně přínosné, ale i atraktivní,“ dodal Petr Sedlák.

Podpořené organizace

MŠ Čeladenská beruška
Mateřská škola Čeladenská beruška je školka rodinného typu, která pracuje ve vzdělávacím programu Začít spolu. Podporuje u dětí sounáležitost s přírodou a je zapojena do mezinárodního programu Ekoškola. Děti ve školce nejvíce baví pracovat v dílně se skutečným nářadím, stavět si s kostkami, malovat, hrát si a na zahradě třeba prolézat lanovou dráhou. Školka pro děti pořádá bezpočet akcí, výletů a sportovních aktivit.

SK Beskyd Čeladná
Vesnický fotbalový klub má zhruba 80 aktivních členů a věnuje se hlavně mládeži – právě děti tvoří největší část členské základny a také budoucnost klubu. Hrají v něm čtyři mužstva: muži (krajský přebor), starší dorost (okresní přebor), starší žáci (okresní přebor) a mladší přípravka. Děti z přípravky se již zúčastňují turnajů a přátelských zápasů, žáci úspěšně reprezentují obec a teenagery z dorostu se klubu daří udržet při sportu a kopané.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…