Nadace ČEZ: Zaměstnanci Temelína rozdělili okolí 420 tisíc korun

04.07.2018 9:35

Jezerní kajaky, příspěvek na obnovu kaple, tábornické vybavení pro junáky, či materiál pro azylový dům – i takové projekty podpoří letos Zaměstnanecké granty Nadace ČEZ.

Nadace ČEZ: Zaměstnanci Temelína rozdělili okolí 420 tisíc korun
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Už pošesté se mohli zaměstnanci společnosti ČEZ ucházet o možnost získat finanční příspěvek až 30 000 korun pro neziskové organizace, ve kterých se ve svém volném čase aktivně angažují. V letošním roce Nadace ČEZ rozdělí v jižních Čechách v rámci tohoto projektu čtrnácti doporučeným organizacím 420 000 korun.

„Mezi naše zásady patří, že vnímáme i naše okolí. Velmi si cením toho, že zaměstnanci ve svém volném čase pomáhají ostatním a díky zaměstnaneckým grantům pro to dokáží nadchnout i kolegy. Navíc jsou to přímo oni, kdo peníze konkrétní organizaci peníze přináší, což zvyšuje jejich hrdost na práci, kterou vykonávají,“ vysvětluje unikátní projekt ředitel Jaderné elektrárny Temelín Jan Kruml.

Přihlašování neziskových organizací do letošních Zaměstnaneckých grantů proběhlo během března. Celkem se sešlo 225 žádostí. O jejich podpoře mohl až třemi hlasy v průběhu dubna rozhodnout každý zaměstnanec Skupiny ČEZ. Do hlasování se zapojilo 7 301 zaměstnanců, kteří jednotlivým uchazečům rozdali 15 911 hlasů. Podpořené organizace mají na útratu příspěvku celý rok.

„Je normální, že každý, kdo někde působí, třeba jako trenér, nebo pomáhá, se snaží získat podporu. A je skvělé, že pro to existuje systém, ke kterému se dostane prakticky každý zaměstnanec. I když přesvědčit kolegy není nijak jednoduché,“ říká jeden z úspěšných žadatelů Lucie Pfütznerová.

O Zaměstnanecký grant do výše až 30.000 korun může Nadaci ČEZ požádat kterákoliv veřejně prospěšná organizace, ve které se aktivně angažují zaměstnanci Skupiny ČEZ - ať už se ve svém volném čase nezištně věnují práci s dětmi, seniory, handicapovanými, nebo aktivitám v zájmových, sportovních a dalších organizacích. Podmínkou je právě doporučení zapojených zaměstnanců.

Celkem Nadace ČEZ od roku 2013 v rámci projektu podpořila už 623 projektů za více než 18 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…