Nadace ČEZ a Oranžové kolo v Kadani

25.06.2017 17:05

Špitálské předměstí pod městským hradem v Kadani bylo během uplynulé soboty svědkem dalšího vydařeného rockfestu Vysmáté léto, jehož dlouholetým generálním partnerem je Skupina ČEZ.

Nadace ČEZ a Oranžové kolo v Kadani
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Návštěvníci hudebního festivalu, příznivci ve finále obdarovaných organizací a jejich zástupci tak mohli opět pomoci dobré věci šlapáním na charitativním Oranžovém kole Nadace ČEZ. Všichni na dvou speciálně upravených rotopedech vyšlapali celkem 101 426 korun. Ty si mezi sebe rozdělily Dům dětí a mládež Šuplík (50 987 Kč) a Domov pro seniory (50 439 Kč), jejich „oranžový souboj“ se tak zopakoval po šesti letech.

„Jsem moc, moc a moc ráda za to, že návštěvníci festivalu na nás mysleli. Za více než padesát tisíc korun můžeme pořídit nejen lavičky do naší zahrady u domova, konkrétně ke Kameni vzpomínek, což je pietní místo pro všechny, ale také hned dvě speciální elektrická polohovací lůžka. Moc a moc všem děkuji,“ neskrývala radost a dojetí Lenka Raadová, ředitelka domova a zároveň i Městské správy sociálních služeb v Kadani, jíž je Domov pro seniory ve Věžní ulici součástí. Jedná se o částečně novou a částečně zrekonstruovanou budovu s 99 lůžky v 52 pokojích, která začala sloužit svému účelu v květnu 2007.

„Všem obyvatelům se zde snažíme zajistit podmínky pro důstojný život a fyzickou a psychickou soběstačnost. Dalších 21 lůžek v 10 pokojích pak máme na detašovaném oddělení 5. patře kadaňské nemocnice. Zde se ovšem staráme o klienty, kteří vzhledem ke svému věku a trvalým změnám zdravotního stavu potřebují péči nebo pomoc druhé osoby,“ dodala ještě Lenka Raadová.

Slovy díků a uznalým potleskem nešetřil ani ředitel Domu dětí a mládeže Šuplík. „Po předchozích poněkud stísněných prostorách jsme dostali do užívání velkou část bývalé školy i s tělocvičnou, třídami a jídelnou. Prostě ideální prostory pro všechno, co se dá v domě dětí a mládeže provozovat. Samozřejmě, že je potřeba postupně vše upravovat a přizpůsobovat našim záměrům. Jsme proto rádi, že účastníci Vysmátého léta nám vyšlapali na Oranžovém kole Nadace ČEZ přes padesát tisíc korun. Finanční prostředky, kterých není nikdy dost, použijeme na rozvoj našich pravidelných aktivit, čímž nám zbyde více financí právě na další zvelebení domečku,“ uvedl Jiří Štěrba.

DDM Šuplík v Kadani vznikl jako Městský dům pionýrů a mládeže a za dobu své existence se již čtyřikrát stěhoval. Naposledy v roce 1998 do bývalé 4. základní školy v ulici Jana Roháče. Ještě předtím, po listopadu ´89 se ovšem přejmenoval na Dům dětí a mládeže, přičemž tehdejší vedení města mu dalo šanci na další existenci v době, kdy jiná města podobná zařízení pro děti a mládež jako přežitek minulé doby hromadně rušila. Slovo Šuplík se do oficiálního názvu DDM dostalo v roce 1995.

Závěrečné šlapání tradičně obstarali zástupci obou obdarovaných organizací. Zopakoval se tak souboj z roku 2011, kdy se rovněž šlapalo pro DDM Šuplík a Domov pro seniory. Vlevo ředitel DDM Jiří Štěrba, vpravo stejně jako před šesti lety Lenka Raadová, ředitelka Domova pro seniory. Oba si své ředitelské pozice na minutu prohodili, takže šlapali za toho druhého.

Lenka Raadová, ředitelka Domova pro seniory a ředitel DDM Šuplík Jiří Štěrba se symbolickými šeky Nadace ČEZ s částkami, které pro ně na Oranžových kolech vyšlapali v Kadani návštěvníci hudebního festivalu Vysmáté léto. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…