Nadace ČEZ pomohla Komunitnímu centru Petrklíč

25.04.2022 16:09 | Komerční článek

Komunitní centrum Petrklíč z České Třebové pomáhá v rámci svého projektu Archa pomoci seniorům a osobám se zdravotním postižením na území Pardubického kraje a hlavního města Prahy. Na rozšíření a zkvalitnění realizované péče přispěla Nadace ČEZ částkou 150 tisíc korun.

Nadace ČEZ pomohla Komunitnímu centru Petrklíč
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Hlavní náplní projektu Archa pomoci je poradna a dobrovolnické centrum. Jedná se o návazné sociální služby, kdy dobrovolníci poskytují praktickou pomoc či organizují výlety a setkávání. Ale jsou tu nejen pro seniory a osoby se zdravotním postižením, ale i jejich rodiny a blízké, kterým pomáhají s péčí a podporou. Společnými silami se snaží, aby klienti mohli zůstat žít co nejdéle v přirozeném prostředí svého domova. Pomáhají jim v těžkých situacích, které nemohou zvládnout sami nebo s pomocí své rodiny a blízkých. V loňském roce byla ještě více rozšířena půjčovna kompenzačních pomůcek a svou činnost zaměřili i na aktivity pro děti a mládež.

„Podporujeme soběstačnost seniorů i osob se zdravotním postižením a našimi aktivitami se snažíme přispět ke zkvalitnění jejich života. Záleží nám na aktivním prožívání života seniorů a osob se zdravotním postižením, jejich seberealizaci a upevnění či získání nových sociálních kontaktů,“ říká Jakub Fraj, předseda spolku.

„Realizované činnosti řadíme mezi služby navazující na sociální služby a poskytujeme je bezplatně. Prostřednictvím projektu reagujeme na potřeby, se kterými se v praxi a v rámci komunitního plánování setkáváme a rádi bychom zájemcům nabídli pomoc i v rozsahu přesahujícím činnosti běžných sociálních služeb. Příspěvek od Nadace ČEZ je pro nás velkou pomocí,“ doplňuje Jakub Fraj.

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47595 lidí

V současné chvíli centrum provozuje osobní asistenci v Praze, pečovatelskou službu v Pardubickém kraji a projekt Archa pomoci v obou krajích. Řízení projektu Archa pomoci, které komunitní centrum převzalo v roce 2021, v sobě zahrnuje dobrovolnické centrum, poradnu, realizuje setkávání neformálních pečujících nebo organizuje výlety pro seniory. Hlavním cílem je podpora jejich soběstačnosti a umožnění aktivního prožívání života, jejich seberealizace a upevnění či získání nových sociálních kontaktů.

Komunitní centrum Petrklíč má za sebou již sedm let poskytování sociálních a návazných služeb. Během této doby se stalo součástí krajských sítí sociálních služeb v Praze a v Pardubickém kraji. Od roku 2015, kdy bylo založeno, se vyvinulo v organizaci, která v reálných podmínkách otestovala a nyní poskytuje inovativní model terénní pečovatelské služby a osobní asistence s názvem 3S, které stojí na dvou pilířích – dostupnost klientům a finanční efektivita. To se daří na území Prahy a Pardubického kraje. Více o projektu Archa pomoci se můžete dozvědět na webu ZDE nebo Facebooku Archa pomoci.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…