Nadace České spořitelny: Hrdiny Pardubického kraje najdete ve Svítání

09.02.2018 21:53

Největší bankovní nadace u nás už počtvrté za sebou rozdávala Ceny Floccus, kterými vyzdvihuje jednotlivce a neziskové organizace, kteří se nebojí měnit společnost k lepšímu.

Nadace České spořitelny: Hrdiny Pardubického kraje najdete ve Svítání
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

Nadace České spořitelny oceňuje právě ty, kteří se snaží zajistit důstojné stáří, kvalitní péči pro lidi s mentálním postižením a efektivní prevenci a léčbu drogové závislosti. Ocenění si letos podle odborné poroty Ceny Floccus jednoznačně zasloužila právě pardubická Základní škola a Praktická škola Svítání, která se zaměřuje na integraci lidí s mentálním či jiným postižením. Skleněnou cenu si v pražském Rudolfinu převzala Miluše Horská, ředitelka organizace: "Cena Floccus Nadace České spořitelny je tím nejkrásnějším dárkem k pětadvacetinám naší školy Svítání. Je to ocenění 25 let naší společné práce, posunu od 26 dětí v organizaci ke dvěma stům, k 700 lidí integrovaných v terénu, od devíti prvních zaměstnanců k dnešním téměř 150. A každému z nich tahle cena náleží, děkujeme!"

Každý ročník Ceny Floccus se zaměřuje na jedno konkrétní téma. V tom letošním Nadace České spořitelny vyzdvihla organizace, které jsou příkladem pro ostatní ve snaze o systémové změny ve společnosti. Odborná porota na Svítání ocenila mimo jiné schopnost vyplnit efektivně a kvalitně bílá místa, na které organizace ve svých službách narážela: tam, kde chyběly učebnice, Svítání je připravilo, tam, kde chyběli odborníci, Svítání nabídlo vzdělávací kurzy, postupně tak organizace vytvořila řadu navazujících služeb pro lidi s postižením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…