Nadace SYNOT: 6 milionů na pomoc regionu!

27.04.2015 10:05

Neziskový sektor Zlínského kraje dostane další finanční injekci. Nadace SYNOT totiž letos přichází s novými granty. Jedná se o grant sportovní, speciální a kulturní, které budou dotovány celkovou částkou 6 milionů korun.

Nadace SYNOT: 6 milionů na pomoc regionu!
Foto: red
Popisek: Nadace Synot

„Cílem nadace vždy bylo pomáhat tam, kde je to potřeba. A letošní rok samozřejmě není výjimkou. Plně si uvědomujeme, že existuje řada oblastí, kde se peněz citelně nedostává a právě ty chceme podpořit,“ uvedl senátor, podnikatel a zakladatel Nadace SYNOT, Ivo Valenta.

V první fázi tak peníze získají sportovci v rámci tzv. sportovního grantu.

„Dobrovolnický a mládežnický sport se s finančními problémy potýká dlouhodobě. V dnešní době je přitom jeho role nezastupitelná. Děti mají stále méně pohybu, zhoršuje se jejich kondice i zdravotní stav a mají sklony k obezitě. Je proto nutné tuto oblast podpořit tak, aby se stala dostupnou pro každého,“ upřesnil Ivo Valenta.

Sportovní grant bude stejně, jako další granty, dotován částkou 2 miliony korun. Zájemci z řad sportovních klubů, oddílů a jednot či samotní sportovci mohou posílat své žádosti o finanční příspěvek již dnes. Uzávěrka žádostí je přibližně za měsíc a slavnostní předávání grantů pak 19. 6. 2015.

Dalším grantem, který letos podpoří neziskový sektor na Valašsku a Slovácku, je grant speciální, který podpoří oblast sociální, zdravotní, školství a zájmové činnosti a grant kulturní, zaměřený na podporu rozvoje místní lidové kultury a dalších kulturních a folklorních projektů.  Tyto granty budou vyhlášeny na podzim.

Veškeré podrobnosti zájemci najdou na webových stránkách Nadace SYNOT www.nadacesynot.cz.

„V uplynulém roce si grantové šeky převzalo více než 500 zástupců neziskového sektoru. Byli mezi nimi představitelé sportovních organizací, kulturních institucí, zdravotnických zařízení, sociálních ústavů, dětských domovů i škol a v neposlední řadě osoby se zdravotním handicapem nebo rodiče, pečující o postižené děti. Zájem o granty byl tak vysoký, že jsme se rozhodli vyhlásit ještě speciální, Vánoční grant, aby se dostalo na všechny,“ zhodnotil loňský grantový program Ivo Valenta.

Nadace SYNOT, která zahájila svou činnost v roce 2000, vyhlašuje tematicky zaměřené granty již od roku 2006 a soustřeďuje se především na podporu kultury, sportu, školství a zájmové činnosti, zdravotnictví a sociální oblasti. Kromě toho dlouhodobě finančně pomáhá dalším významným akcím, jako jsou např. Slovácké slavnosti vína a otevřených památek nebo Park Rochus.

Přestože změnou legislativy musela nadace výrazně snížit svůj rozpočet, i dnes podporuje především Slovácko částkou ve výši přibližně 20 milionů Kč ročně a zůstává nejštědřejším donátorem neziskového sektoru v kraji. Za dobu své existence podpořila již tisíce projektů stovkami milionů korun.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec