Nadace SYNOT: Dva miliony pro sportovce regionu!

15.04.2018 12:15

Páteční večer patřil v uherskohradišťském Domu kultury dalšímu předávání grantů Nadace SYNOT. Tentokrát si pro své příspěvky přišli zástupci tělovýchovných jednot, spolků, organizací či klubů. Nadace totiž rozdělila dva miliony korun v rámci tzv. sportovního grantu.

Nadace SYNOT: Dva miliony pro sportovce regionu!
Foto: Nadace Synot
Popisek: Nadace Synot, logo.

„I v letošním roce byl o finanční pomoc obrovský zájem. Obrátilo se na nás 283 žadatelů a celkový objem požadovaných finančních prostředků byl 11 milionů korun. Podpořili jsme celkem 222 žadatelů z celého Zlínského kraje,“ uvedl zakladatel Nadace SYNOT, podnikatel a senátor Ivo Valenta a doplnil: „Tak velké množství žadatelů jen dokazuje, že situace ve financování českého sportu je stále žalostná. Sport je zejména pro děti a mládež klíčový, je proto potřeba, aby se k němu podle toho přistupovalo a jednotlivé kluby měly stabilní a především předvídatelný zdroj financování.“

Slavnostní večer měl také řadu hostů. Na pódiu se objevil například Libor Lukáš. Právě on byl jako hejtman Zlínského kraje jedním z těch, kdo před lety doporučil vznik nadačního grantového systému, který pomáhá regionu dodnes.

Na pódiu promluvil i Michal Dvouletý, krajský zastupitel a předseda výboru pro nevládní organizace a neziskový sektor.

„Pomoc sportu je jednou z priorit. Jsem proto rád, že právě v této oblasti se nám společně v rámci kraje podařilo docílit pozitivních změn – konkrétně jde o navýšení finančních prostředků, určených na podporu sportu ve výši minimálně 10 milionů Kč,“ doplnil Dvouletý.

Ani tentokrát nechybělo udělení speciální ceny Nadace SYNOT. Jejím laureátem se stal pan Václav Holásek, starosta okresního sdružení hasičů.

Během slavnostního večera vystoupila například mladá zpěvačka Aneta Poláchová, děvčata z uherskohradišťského centra Akropolis a sportovci z klubu KARATE-DO.

O Nadaci SYNOT
Nadace SYNOT působí ve Zlínském kraji již téměř 18 let. Formou přímé nebo grantové pomoci podporuje především oblast zdravotní a sociální, školství a zájmové činnosti, kultury a sportu. Kromě toho podporuje celou řadu dalších, smysluplných projektů. Například se jedná u slovácké muzeum v přírodě – Park Rochus, uherskohradišťskou fotbalovou akademii, největší folklorní svátek – Slovácké slavnosti vína a otevřených památek, relaxační a ozdravné pobyty pro děti a seniory a řadu dalších aktivit. Celkem tak každoročně rozdělí desítky milionů korun.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…