Nadace Synot: Desetitisíce lidí „putovaly“ Vinohradskou ulicí

09.09.2013 15:15

I letošní ročník Slováckých slavností vína a otevřených památek nabídl hostům možnost zažít báječnou atmosféru v proslulé Vinohradské ulici v Uherském Hradišti. Již pošesté se zde totiž konalo oblíbené Putování Vinohradskou ulicí, kterého se i letos se ho zúčastnily desetitisíce lidí.

Nadace Synot: Desetitisíce lidí „putovaly“ Vinohradskou ulicí
Foto: red
Popisek: Nadace Synot

K dobré náladě jim hrálo 15 cimbálových muzik a předvedly se i folklorní soubory. Program byl i tentokrát sestaven tak, že si vybral skutečně každý. Mezi nejatraktivnější části patřila například národní nominační výstava slovácké vinařské podoblasti, která nabídla ta nejlepší slovácká vína. Samozřejmostí byla putování po jednotlivých historických vinných sklepích a venkovních stanovištích, kde se vypily tisíce litrů burčáku a lahodného vína. Nechyběly ani gurmánské speciality.

„Nezapomněli jsme samozřejmě ani na nejmenší, pro které jsme připravili tzv. „Mařatský dvorek“ – program plný soutěží, animačních programů a seznamování se lidovou kulturou i se zvířaty. Děti si tentokrát mohly samy vyzkoušet řadu řemesel - například zpracování vlny, pletení košíků a ošatek, práci s hlínou a hrnčířským kruhem, práci s vinařským lisem nebo mletí a lisování hroznů a výrobu hroznové šťávy, kterou pak samy ochutnávaly“ uvedla tisková mluvčí holdingu SYNOT, Magda Pekařová a doplnila: „Velkému zájmu návštěvníků se těšila také novinka letošního ročníku, kterou bylo historicky první Mistrovství Slovácka v tradičním stloukání másla. Pod dohledem zkušených odborníků se zde týmy utkaly nejen v rychlosti, ale také kvalitě a chuti výsledného másla. Výslednou chuť samozřejmě mohli posoudit i diváci.

Dopravu na trase mezi Uherským Hradištěm a Vinohradskou ulicí kyvadlově zajišťoval speciální vláček.

Putování Vinohradskou ulicí již tradičně doplnilo Slovácké slavnosti vína a otevřených památek. Mecenášem této jedinečné akce je již od jejího vzniku právě Nadace SYNOT.

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…