Nadace Zdeňka Milera předala Ústavu pro péči o matku a dítě téměř čtvrt milionu

31.10.2014 10:16

Více než 240 000 tisíc korun se podařilo vybrat během benefičního galavečera, který v polovině října uspořádala Nadace Zdeňka Milera ve spolupráci se společnostmi Mercedes Benz, Chopard a hotelem The Augustine Prague. Výtěžek nyní poputuje do Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze – Podolí. Slavnostní předání šeku se uskutečnilo 30. října 2014 v Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze – Podolí. Akce se zúčastnila i vnučka slavného malíře a prezidentka nadace Karolína Milerová.

Nadace Zdeňka Milera předala Ústavu pro péči o matku a dítě téměř čtvrt milionu
Foto: Nadace Zdeňka Milera
Popisek: Nadace Zdeňka Milera předala šek Ústavu pro péči o matku a dítě.

Šek na 242 564 tisíc korun převzal z rukou Elmara Greifa, generálního ředitele hotelu The Augustine, zástupce Ústavu pro péči o matku a dítě doc. MUDr. Ladislav Krofta, CSc. „Rád bych Nadaci Zdeňka Milera i ostatním partnerům poděkoval za charitativní večer, který pro naše zdravotnické zařízení uspořádali. Moc si toho vážím. Péče, kterou ústav poskytuje, je totiž velmi nákladná. Získané finanční prostředky nám pomáhají ke koupi modernější technologie a rozšíření spektra zákroků. Výtěžek plánujeme využít v Centru fetální medicíny, které se zabývá nitroděložními operacemi,“ uvedl Ladislav Krofta.

Benefiční večer i samotné slavnostní předání se uskutečnilo pod patronací Nadace Zdeňka Milera, slavného malíře a autora legendární postavičky Krteček.

Nadaci založila v roce 2011 jeho vnučka Karolína Milerová. „Dědeček zasvětil svůj život práci pro děti. A vždycky mi říkal, že pomáhat těm, kteří to potřebují, je jeden ze smyslů lidského života. Nadace nesoucí jeho odkaz tak plně podporuje jeho myšlenky a jeho odkaz. Snažíme se pomáhat dětem z dětských krizových center, handicapovaným a nemocným dětem i těm ještě nenarozeným. Na rozdíl od jiných nadací, nemá Nadace Zdeňka Milera žádné provozní náklady, protože se o ní starají zaměstnanci mé společnosti Little Mole. Díky tomu opravdu úplně všechny peníze, které získáme, putují k potřebným,“ dodala zakladatelka Nadace Zdeňka Milera Karolína Milerová. Mediálními partnery nadace a tohoto projektu je Česká televize a rádio Impuls.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…