Nadační fond podpoří další královéhradecké středoškolské studenty

02.04.2016 13:44

I v letošním roce se město Hradec Králové chystá podpořit nadané a nemajetné studenty, kteří splní předepsané podmínky. Nadační fond na podporu královéhradeckých středoškolských studentů, jehož je město zřizovatelem, už takto mladým pomáhá šestnáctým rokem a jeho prostřednictvím za tu dobu rozdělil již 2 866 370 Kč.

Nadační fond podpoří další královéhradecké středoškolské studenty
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Na podporu dosáhnou ti studenti, kteří splní předem dané podmínky, mají trvalé bydliště v Hradci Králové a nepřekročili věkovou hranici 26 let.

U nadaných studentů se předpokládá umístění na předním místě ve vědomostních soutěžích počínaje krajskou úrovní, kterými se prokazuje úroveň znalostí, a to jinde, než ve vlastní škole. Dále ti, kteří dosáhli jednorázového ocenění studentské vědecké práce vysoké úrovně nebo s tematikou přínosnou pro Hradec Králové. Uspět mohou i ti, kteří si zažádají o příspěvek na dopravu do místa studia na zahraniční škole.

Nemajetní studenti mohou na příspěvek dosáhnout, pokud žijí v rodině, jejíž celkový příjem nepřesáhne 2,4násobek životního minima. Se svou žádostí mohou rovněž uspět studenti živící se prokazatelně samostatně, nebo ti, kteří se nikoliv vlastní vinou dostali do nepříznivé životní situace.

„Formuláře žádostí jsou k dispozici na magistrátním odboru školství a volnočasových aktivit dětí a mládeže, kancelář č. 131 a na webových stránkách odboru školství. Termín odevzdání žádosti je stanoven do 31. května 2016. Po tomto termínu nebudou další žádosti přijímány. O způsobu rozdělení a přiznání příspěvku rozhodne správní rada nadačního fondu. Konečné schválení náleží zřizovateli zastupovaném v tomto případě Radou města Hradec Králové,“ sděluje vedoucí odboru školství Alena Synková a dodává, že výše finančních prostředků, která by měla být studentům splňujícím podmínky rozdělena, se odvíjí od počtu podaných žádostí a také závisí na rozhodnutí správní rady nadačního fondu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…