Naděje: České bylinkářství slaví úspěchy mezi zahraničními odborníky

31.10.2013 12:45

Přední česká odbornice na byliny a jejich léčivé účinky, Mgr. Jarmila Podhorná, se zúčastnila významného celosvětového kongresu zaměřeného na netradiční medicínu. Její přednáška o léčení lidského organismu pomocí výtažků z pupenů a klíčků přítomné odborníky velice zaujala.

Naděje: České bylinkářství slaví úspěchy mezi zahraničními odborníky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pole, ilustrační foto

Již dvacátý ročník celosvětového kongresu netradiční medicíny se konal ve dnech 15.–19. října v Aluště na ukrajinském Krymu. Záštitu nad setkáním, nazvaným „Zdravý svět – zdravý člověk“, převzala Mezinárodní asociace kulturní svět, Národní univerzita V. I. Vernadského, Krymská státní lékařská fakulta S. I. Georgijevského, Institut všeobecného zdraví sídlící v Moskvě a rakouský Institut kulturního společenství.

Mgr. Podhorná se kongresu zúčastnila s přednáškou o gemmoterapii, která publikum velice zaujala. Tento přístup alternativní medicíny je založen na léčení za pomoci výtažků ze zárodečných částí rostlin, tedy pupenů a klíčků. „Hlavním cílem příspěvku bylo poukázat na možnost léčby i prevence pomocí bylin a gemmoterapeutik. Mezinárodnímu plénu jsme také představili myšlenku využít gemmoterapeutika jako doplněk ostatních technik k udržení zdravotního stavu,“ říká Jarmila Podhorná ze společnosti Naděje, která se věnuje výrobě bylinných tinktur a gemmoterapeutik již patnáct let. Příspěvek bude publikován ve sborníku shrnujícím přednášky celého kongresu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…