Náměstek Celý: Dětem v kraji, které jsou ohrožené chudobou, poskytneme stravu bezplatně

19.12.2015 5:00

Odbor regionálního rozvoje Jihomoravského kraje připravuje k předložení do Operačního programu potravinové a materiální pomoci projekt „Poskytování bezplatné stravy dětem ohroženým chudobou ve školách z prostředků OP PMP“.

Náměstek Celý: Dětem v kraji, které jsou ohrožené chudobou, poskytneme stravu bezplatně
Foto: kdu.cz
Popisek: Roman Celý, KDU-ČSL

Evropská komise schválila na konci loňského roku Operační program potravinové a materiální pomoci (OP PMP) pro programové období 2014–2020. Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR zaštiťuje tento operační program a v implementační struktuře zastává roli Řídícího orgánu.

Prioritními oblastmi intervence OP PMP jsou řešení problému nedostatku potravin a základního spotřebního zboží nejchudších osob, kterými jsou osoby a domácnosti ohrožené chudobou a sociálním vyloučením, zejména materiálně deprivované děti a rodiny s dětmi v hmotné nouzi, osoby bez domova a ohrožené ztrátou bydlení. V dohledné době bude vyhlášena výzva na projekt „Poskytování bezplatné stravy dětem ohroženým chudobou ve školách z prostředků OP PMP“.

„Příjemcem dotace bude Jihomoravský kraj, jehož partnery budou školy a předškolní zařízení (základní školy, 1. stupeň víceletých gymnázií, předškolní zařízení). V našem kraji je dle MPSV až 4 922 dětí, které je možné do tohoto projektu začlenit. V první vlně by kraj rád podpořil cca 800 dětí. Výše alokace pro období únor – červen 2016 je 2 257 569 Kč. Každé dítě by tak mohlo být podpořeno částkou 2822,- Kč po dobu 5 měsíců,“ uvedl Roman Celý, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje. Dále dodává, že probíhají jednání o navýšení celkové částky, neboť ne všechny kraje ČR se zapojily do této výzvy a nebudou tudíž čerpat uvolněné finance.

Hlavními přínosem tohoto projektu bude nejen poskytování pravidelné stravy ohroženým dětem, ale i podpora správných stravovacích návyků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…