Náměstek Drulák přijal předsedkyni Výboru IHRA pro genocidu Romů

01.03.2015 13:03

Náměstek ministra zahraničních věcí Petr Drulák přijal 26. února 2015 v Černínském paláci paní Karen Polak, předsedkyni Výboru pro genocidu Romů. Partneři na jednání posoudili spolupráci mezi ČR a výborem v oblastech týkajících se připomínky, výzkumu a studia genocidy Romů během 2. světové války.

Náměstek Drulák přijal předsedkyni Výboru IHRA pro genocidu Romů
Foto: Ministerstvo zahraničních věcí České republiky
Popisek: Petr Drulák

Výbor pro genocidu Romů je součástí Mezinárodní aliance pro připomínku holocaustu (IHRA), jejímž členem je ČR od roku 2001. O svých aktivitách v rámci IHRA souvisejících s naplňováním závazků plynoucích ze Stockholmské deklarace na připomínku holocaustu informovala ČR ve své národní zprávě, kterou schválila vláda ČR dne 16. února 2015. 

Během své jednodenní návštěvy se delegace výboru setkala také s ministrem pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiřím Dienstbierem. Při této příležitosti na Úřadu vlády ČR proběhlo setkání se zástupci romské menšiny, rezortů a institucí, které jsou zapojeny do řešení otázek spojených s nejsmutnějšími kapitolami romských dějin.

reklama

autor: Ministerstvo zahraničních věcí

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…