Náměstek J. Kulhánek a ředitel ÚOOZ jednali v Libanonu

13.08.2015 16:22

e dnech 11. a 12. srpna 2015 jednali čeští diplomaté a policisté v Bejrútu o aktuální situaci pětice českých občanů, kteří jsou pohřešováni v Libanonu. Delegaci vedl náměstek ministra zahraničních věcí Jakub Kulhánek a ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta.

Náměstek J. Kulhánek a ředitel ÚOOZ jednali v Libanonu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Náměstek Kulhánek se mimo jiné sešel se svým protějškem Wafikem Rhaymem, generálním sekretářem libanonského ministerstva zahraničí. Cílem jednání na libanonském MZV bylo zhodnotit spolupráci mezi českými a libanonskými úřady při hledání pohřešovaných českých občanů. Zároveň se také diskutovala případná cesta ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka do Libanonu, která se nyní vzhledem k nedostatku nových informací od libanonského ministerstva zahraničí neuskuteční.

„Ministr Zaorálek je i nadále připraven v případě, že se od libanonské strany dozvíme o posunu ve věci pohřešovaných českých občanů, neprodleně do Libanonu odcestovat a libanonská strana je připravena ho přijmout," řekl náměstek Kulhánek. Ministr Zaorálek zůstává v pravidelném telefonním kontaktu se svým libanonským protějškem Gebranem Bassilem.

Ředitel ÚOOZ Šlachta a zástupci policejních složek se setkali s vyšetřovatelským týmem libanonské policie. Čeští policisté se na místě seznámili s informacemi, které má v této chvíli libanonská strana k dispozici, zároveň předali svým protějškům poznatky ze svého vyšetřování. Obě strany nyní vyměněné informace vyhodnocují. Vyšetřovatelé také jednali o možnostech dalšího posílení spolupráce mezi policejními složkami obou zemí.

Nadále bude probíhat přímá komunikace mezi těmito složkami, po vyhodnocení vyměněných informací by se mohla uskutečnit i další návštěva českých policejních složek v Libanonu. Na místě stále působí zástupci českých bezpečnostních složek a na řešení vzniklé situace se podílí i zastupitelský úřad ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…