Náměstek Stašek přijal náměstka ministra životního prostředí a turismu Mongolska

11.05.2017 16:20

Náměstek ministra zahraničních věcí Miloslav Stašek přijal 9. května 2017 v Černínském paláci náměstka ministra životního prostředí a turismu Mongolska Tserendorje Batbayara, s nímž jednal o rozvoji bilaterálních vztahů, ekonomické spolupráci, aktuální politické situaci v regionu a rovněž i o významných projektech zahraniční rozvojové pomoci ČR, které byly v Mongolsku uskutečněny.

Náměstek Stašek přijal náměstka ministra životního prostředí a turismu Mongolska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Náměstek Stašek zdůraznil zájem ČR navázat na projekty zahraniční rozvojové pomoci v lesnictví, zemědělství a ochraně životního prostředí. Pro ČR je důležité, aby mnohé z nich zůstaly udržitelné jako následné podnikatelské aktivity nebo posloužily jako základ pro rozsáhlejší projekty například multilaterálních donorů.

Byť je Mongolsko ještě po celý rok 2017 z pohledu poskytování rozvojové pomoci pro ČR prioritní zemí, od roku 2018 přejde do kategorie tzv. „phase-out“ zemí, tj. zemí, kde by se rozvojová pomoc měla nahradit oboustranně výhodnou komerční spoluprací. V tomto kontextu se oba jmenovaní shodli, že perspektivní oblastí je zejména spolupráce v zemědělství a potravinářství, ale také energetika, lesnictví, vodohospodářství či environmentální technologie. Nicméně potenciál dalšího rozvoje vzájemných obchodně ekonomických vztahů nebyl dosud zcela naplněn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…