Náměstek Václav Kolaja přijal předsedu Parlamentního shromáždění NATO

07.05.2017 17:32

O tématech nadcházející mimořádné schůzky hlav států a vlád zemí NATO spolu 3. května 2017 v Černínském paláci hovořili náměstek ministra zahraničních věcí Václav Kolaja a předseda Parlamentního shromáždění NATO Paolo Alli, který přijel do Prahy na dvoudenní pracovní návštěvu.

Náměstek Václav Kolaja přijal předsedu Parlamentního shromáždění NATO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Obě strany očekávají, že bruselské mimořádné setkání nejvyšších představitelů aliančních zemí 25. května 2017 potvrdí závazky ze summitů NATO ve Walesu (2014) i Varšavy (2016) v otázkách spravedlivějšího sdílení finančního břemene mezi spojenci v rámci Aliance i ohledně posilování alianční obranyschopnosti na jižním i východním křídle NATO.

Václav Kolaja a Paolo Alli diskutovali i o potřebě vypracování společné evropské strategie v otázce migrace. Součástí řešení přitom musí být šíření stability za hranice NATO do zemí, z nichž proudí nejvíce uprchlíků, tedy do severní Afriky a na Blízký východ.

Parlamentní shromáždění NATO je meziparlamentní organizací, která sdružuje vybrané zákonodárce členských států Aliance. Má konzultativní charakter a jejím cílem je posilovat spolupráci a porozumění mezi státy NATO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…