Náměstek ministra obrany jednal s francouzským protějškem o obranných akvizicích

13.02.2016 20:30

Ve dnech 8. až 9. února se v Paříži uskutečnilo jednání náměstka pro řízení sekce vyzbrojování a akvizic MO Daniela Koštovala s jeho francouzským protějškem, generálním ředitelem národního úřadu pro vyzbrojování Hubertem L´Ebralym. Setkání se konalo u příležitosti v pořadí již 17. schůze francouzsko-českého výboru pro vyzbrojování, který se pravidelně schází již od roku 1998.

Náměstek ministra obrany jednal s francouzským protějškem o obranných akvizicích
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Obsahem jednání byla bilance dosavadní spolupráce, diskuze o probíhajících projektech a zejména o možnosti prohloubení spolupráce obou zemí v oblasti obranných akvizic. Hovořilo se rovněž o rozvoji vyzbrojování a průmyslové základny ve vztahu k aktuálnímu politicko-bezpečnostnímu vývoji v rámci EU i mimo ni.

Během návštěvy náměstek Daniel Koštoval zahájil společně s velvyslankyní ČR ve Francii Marií Chatardovou a Hubertem L´Ebraly francouzsko-český průmyslový den, který se uskutečnil  na českém zastupitelském úřadu v Paříži. Kromě zástupců Ministerstva obrany ČR a francouzského národního úřadu pro vyzbrojování se ho zúčastnila řada podniků českého a francouzského obranného průmyslu.

Na okraj průmyslového dne představil Daniel Koštoval francouzským firmám aktuální stav a plánované akvizice Ministerstva obrany.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…