Náměstek ministra obrany jednal s náměstkem ministra zahraničí Kanady

18.07.2015 18:44

Ve čtvrtek 16. července se uskutečnilo setkání mezi náměstkem pro řízení sekce obranné politiky a strategie Ministerstva obrany Jakubem Landovským a náměstkem ministra zahraničí Kanady Danielem Costellem a jeho doprovodnou delegací.

Náměstek ministra obrany jednal s náměstkem ministra zahraničí Kanady
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Kanadská delegace během své návštěvy ČR jednala s řadou představitelů jednotlivých ministerstev, proběhlo rovněž setkání ve formátu V4 + Kanada na Ministerstvu zahraničních věcí ČR. Náměstci Landovský a Costello se osobně setkali již letos v květnu, kdy do Kanady zavítala delegace Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, kterou náměstek Landovský doprovázel.

Hlavními tématy jednání na Ministerstvu obrany bylo aktuální dění na Ukrajině a společný postup NATO a EU vůči Rusku, situace na Blízkém východě a vývoj v rámci Severoatlantické aliance s důrazem na očekávání spojovaná se summitem NATO ve Varšavě. Obě strany se shodly na tom, že v řadě oblastí sdílejí stejné priority a že je důležité udržovat mezi spojenci jednotnou linii. Kanadská strana ocenila skutečnost, že ČR převzala její roli při zajištění mise Air Policingu na Islandu vzhledem k angažmá kanadských ozbrojených sil v Iráku. Stručně byla zhodnocena i bilaterální spolupráce mezi ČR a Kanadou v oblasti bezpečnosti a obrany.

Představitelé MO ČR (zcela vpravo NMO Jakub Landovský)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…