Náměstek ministra průmyslu a obchodu se zúčastnil zahájení provozu UPS Airlines na pražském letišti

13.01.2016 17:23

Za účasti mnoha významných hostí zahájil na pražském Letišti Václava Havla provoz již pátý nákladní letecký dopravce — UPS Airlines. Jedná se přitom o vůbec první "cargo" společnost ze Spojených států amerických, která bude na Ruzyni působit.

Náměstek ministra průmyslu a obchodu se zúčastnil zahájení provozu UPS Airlines na pražském letišti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu

Mezi pozvanými hosty u příležitosti slavnostního zahájení byl i náměstek ministra průmyslu a obchodu Vladimír Bärtl, který vede sekci Evropské unie a zahraničního obchodu nebo Andrew Schapiro, velvyslance USA v Praze.

"Stále rostoucí zájem leteckých společností o konektivitu z Prahy svědčí o významu České republiky jakožto důležitého evropského dopravního uzlu. Služby v oblasti dopravy a logistiky se v ČR dynamicky rozvíjí, čímž vhodným způsobem navazují na výstavbu logistických center společností s celosvětovou působností, například společnosti Amazon," uvedl náměstek Bärtl.

náměstek ministra průmyslu a obchodu pro Evropskou unii a zahraniční obchod Vladimír Bärtl

Náměstek Bärtl se v zahajovací řeči věnoval souvislostem zahraničního obchodu a k tomu nezbytnému rozvoji moderní logistiky. Kupříkladu díky nedokončené dálniční síti je totiž Česká republika často zahraničními investory kritizována. Má přitom díky své geografické poloze, dobrému poměru ceny pracovní síly a vysoké kvalifikaci zaměstnanců, ideální předpoklady vytěžit ze svých zeměpisných a ekonomických proporcí mnohem více.

Růstu obchodní výměny se zahraničním a návaznému posílení logistických služeb přitom podle Vladimíra Bärtla významně přispěje transatlantická obchodní a investiční dohoda — TTIP, která je v současné době předmětem vyjednává mezi EU a USA, očekávání exportérů, ale i kritiky jisté části veřejnosti:

"Česká republika je pro tento obor velice atraktivní destinací. S přihlédnutím k tomu, že věříme v brzké a úspěšné dotažení realizace transatlantické dohody, vnímám stálou přítomnost právě UPS Airlines zde v Praze pro ČR za strategicky důležitou a výhodnou," řekl závěrem náměstek Bärtl a spolu s dalšími hosty popřál UPS hladkou spolupráci s Letištěm Václava Havla a naplnění cílů, se kterými do České republiky vstupují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…