Náměstek ministra zahraničních věcí byl přijat prezidentem Burkiny Faso

29.05.2017 20:36

Náměstek ministra zahraničních věcí Lukáš Kaucký se během své návštěvy Burkiny Faso ve dnech 22.–23. května 2017 setkal s prezidentem země R. M. Christianem Kaboré, s předsedou Národního shromáždění Salifem Diallo a jednal také s náměstkyní tamní diplomacie Ritou Solange Agneketom Bogoré.

Náměstek ministra zahraničních věcí byl přijat prezidentem Burkiny Faso
Foto: Hans Štembera
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Náměstka Kauckého na návštěvě Burkiny Faso doprovázel náměstek ministra obrany Tomáš Kuchta, první zástupce náčelníka generálního štábu generálmajor Jaroslav Kocián a početná delegace zástupců obranného průmyslu. Hlavním tématem všech jednání byla bezpečnostní problematika regionu subsaharské Afriky a možnosti budoucí spolupráce zejména v oblasti boje proti terorismu a ilegální migrace. Prezident Kaboré vyzdvihl aktivity České republiky v regionu a vyjádřil naději, že nově otevřená kapitola bezpečnostní spolupráce bude založena na dlouhodobém partnerství.

V rámci projektu podpory ekonomické diplomacie náměstek Kaucký v hlavním městě Burkiny Faso Ouagadougou otevřel první Regionální výstavu českého obranného průmyslu, kde své výrobky a technologie prezentovalo čtrnáct českých společností, včetně České zbrojovky Uherský Brod, LOM Praha, Czechoslovak Group, Omnipolu a dalších.

Výstavy a následné odborné bezpečnostní konference se zúčastnila řada důležitých partnerů, včetně ministra vnitřní bezpečnosti Burkiny Faso Simona Compaoré, ministra obrany Jean-Claude Boudyho, náčelníka generálního štábu generála Oumarou Sadoua a předsedy Národního shromáždění Salifa Diallo, jenž letos v červnu uskuteční na pozvání předsedy Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka oficiální návštěvu České republiky.

Náměstek Kaucký jednal s prezidentem Burkiny Faso a otevřel první Regionální výstavu českého obranného průmyslu

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…