Náměstek primátorky Dolínek oceňuje noční zásah pražských hasičů a IZS při požáru budovy Národního muzea

12.02.2016 10:08

K požáru střešní konstrukce severozápadní věže budovy Národního muzea došlo před půl druhou. Do zásahu se zapojilo 12 jednotek Hasičského záchranného sboru a 8 jednotek Sboru dobrovolných hasičů, magistrála a další komunikace v okolí muzea byly uzavřeny a na místě zásahu byl zřízen a práce koordinoval pracovní štáb všech složek Integrovaného záchranného systému hl. m. Prahy.

Náměstek primátorky Dolínek oceňuje noční zásah pražských hasičů a IZS při požáru budovy Národního muzea
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

„Za hlavní město bych chtěl poděkovat především hasičům, ale i ostatním složkám integrovaného záchranného systému a všem zúčastněným za včasný a precizní zásah, který zabránil větším škodám na rekonstruované budově Národního muzea i dalšímu ohrožení města a obyvatel. Celý systém zajišťující bezpečnost města v krizových situacích znovu prokázal své kvality a akceschopnost a lidé, kteří dnes v noci dělali svou práci, mají naši úctu a vděčnost,“ řekl náměstek primátorky hl. m. Prahy Petr Dolínek.

K požáru střešní konstrukce severozápadní věže budovy Národního muzea došlo před půl druhou. Do zásahu se zapojilo 12 jednotek Hasičského záchranného sboru  a 8 jednotek Sboru dobrovolných hasičů, magistrála a další komunikace v okolí muzea byly uzavřeny a na místě zásahu byl zřízen a práce koordinoval pracovní štáb všech složek Integrovaného záchranného systému  hl. m. Prahy. Kolem půl čtvrté hodin se podařilo požár lokalizovat a uvolnit provoz na magistrále ve směru na Prahu 7. Před ranní dopravní špičkou byl obnoven částečně provoz na magistrále i ve směru na Prahu 4 a před devátou hodinou byla magistrála pro dopravu plně otevřena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…