Národní divadlo: Diář a kalendáře na rok 2016

01.01.2016 7:33

Ještě stále jsou v prodeji diář a kalendáře na rok 2016. V hlavní pokladně ND můžete zakoupit diář s historickými fotografiemi z archivu ND, nástěnný kalendář Baletu s fotografiemi tanečníků či kalendář Činohry s originálními vizuály k inscenacím.

Národní divadlo: Diář a kalendáře na rok 2016
Foto: narodni-divadlo.cz
Popisek: Národní divadlo v Praze

Diář na rok 2016

Obrazovou část diáře na rok 2016 tvoří fotografie z Archivu ND, rámcově z období let 1881–1920. Půvabné snímky evokující secesní ateliérová fota (a často jimi skutečně jsou) tvoří základ naší archivní fotodokumentace. Objevují se zde jména fotografů jako František Drtikol, J. F. Langhans nebo Karel Váňa, který se jako herec ovšem na snímcích také objevuje. A s ním celá plejáda slavných osobností: Anna Sedláčková, Marie Hübnerová, Hana Kvapilová, Augustin Berger, Eduard Vojan, Karel Hašler, Leopolda Dostalová a další. Cena 89 Kč.

Kalendář Baletu

Tentokrát se můžete těšit na fotografie Pavla Hejného a naše tanečníky ztvárňující jednotlivá znamení zvěrokruhu. Na stránkách kalendáře najdeme kromě kalendária texty astroložky Markéty Vostré. O choreografické ztvárnění jednotlivých fotografií se postarala sólistka Baletu ND Zuzana Šimáková. Cena 130 Kč.

Činoherní kalendář

Mecenášský klub Národního divadla a Nakladatelství ANAG už třetím rokem podpořilo vznik velkoformátového nástěnného kalendáře Činohry ND. Kalendář vychází z vizuálů k premiérám a projektům aktuální sezony, které svébytným způsobem ztvárnila umělecká fotografka Tereza Vlčková. Cena 259 Kč.

Diář a kalendáře můžete zakoupit v hlavní pokladně Národního divadla.

(Národní 4, Praha 1, po–pá 9–18, so–ne 10–18, v hrací dny Nové scény otevřeno do začátku představení; dne 1. 1. je pokladna otevřena v čase 12–17 hod.).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…