Národní knihovna: Velikonoční jarmark v Klementinu s bazarem knih

07.04.2017 21:32

Hlavní nádvoří Klementina opět ožije tradičním jarmarkem, který bude tentokrát věnovaný Velikonocům. Národní knihovna připravila pro letošní ročník také jednu novinku - bazar knih, ze kterého si mohou návštěvníci odnést knihy zcela zdarma. Brány otevře také Zrcadlová kaple, která bude k prohlídkám zpřístupněna bezplatně.

Národní knihovna: Velikonoční jarmark v Klementinu s bazarem knih
Foto: Národní knihovna
Popisek: Národní knihovna - vstup do Klementina, pohled od Karlova mostu

„V Národní knihovně disponujeme více než sedmi miliony titulů, ty však jen půjčujeme. Knižním bazarem chceme podpořit čtenářství a umožnit návštěvníkům knihovny, aby si mohli odnést oblíbené knihy také domů, aniž by je museli vracet,“ vysvětluje Irena Maňáková, mluvčí Národní knihovny. Knihy do bazaru věnovali zaměstnanci a příznivci Národní knihovny. „Pokud by měl někdo zájem a chtěl knihy nejen odnést, ale také věnovat, může tak v rámci bazaru učinit,“ dodává Maňáková. Díla, která se neudají na úterním bazaru, budou využity při dalších podobných akcích, které se v Klementinu plánují.

Na  jarmarku budou ke koupi například korkové a proutěné drobnosti, patchworkové a šité výrobky, levandulové pytlíčky, přáníčka, keramiku, kraslice, originální šperky a řada dalších krásných věcí. K velmi oblíbeným vždy patří také výrobky chráněných dílen.

Po celou dobu konání jarmarku bude pro zájemce otevřená bezplatně barokní Zrcadlová kaple, která příchozí ohromí nejen krásnou barokní výzdobou, ale také nezaměnitelnou atmosférou.

Místo konání: Hlavní nádvoří Klementina, Praha 1
vchod z Mariánského náměstí nebo z Karlovy ulice
Datum: 11. 4. 2017, 10.00 – 16.00 hodin.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…