Národní muzeum: Aspoň na víkend vstupte do říše pohádek!

23.11.2017 12:01

Národní muzeum zve rodiny s dětmi do Českého muzea hudby, kde se v sobotu 25. listopadu 2017 od 13.00 do 17.00 hodin uskuteční další akce z cyklu Aspoň na víkend.

Národní muzeum: Aspoň na víkend vstupte do říše pohádek!
Foto: prahapamatky.cz
Popisek: Národní muzeum

Malí i velcí návštěvníci se mohou těšit na velké dobrodružství a setkání s pohádkovými bytostmi. Během zábavného odpoledne křížem krážem procestují svět pohádek a vyzkouší si tak svoji odvahu a bystrost. Při putování z pohádky do pohádky se seznámí se zajímavými  příběhy národních pohádek a na památku si odnesou svoje výrobky z výtvarných dílen. Vstupné na akci je v rámci běžného vstupného.

Program

13.00–17.00 hod.
Za princeznou Zlatovláskou
Rozumět řeči zvířat, plnit zdánlivě nesplnitelné úkoly a vysloužit si princeznu. To vše si návštěvníci vyzkouší na cestě za zlatovlasou kráskou z pohádky K. J. Erbena. Se vším pomůže a poradí zvířecí kamarád, kterého si sami vyrobí.
 
Chytrá horákyně
Co je nejbystřejší, co je nejsladší a co je nejbohatší? Chytrá horákyně z pohádky B. Němcové znala na všechno odpověď. Procvičte si svůj důvtip, ať se ve světe neztratíte. Na malé i velké čekají hádanky, hlavolamy a kvíz k výstavě Hudba a pohádka, za jehož vyluštění dostanou malou odměnu.
 
Statečný princ Bajaja
Porazit draka, zachránit princeznu a dlouho o tom mlčet? Kdo by to dokázal? Princ Bajaja. Dalším skromným hrdinou pohádky B. Němcové byl jeho mluvící koník, který nešel nikdy pro moudrou radu daleko. Návštěvníci si vyrobí moudrého koníka pro chvíle nouze a jako princ Bajaja se postaví drakovi.
 
Na návštěvě u vodníka
Návštěvníci se seznámí s vodníkem a jeho světem. Vodník je široko daleko uznávanou hudební autoritou. Sbírá hudební nástroje, na které si zájemci budou moci zahrát. Vlastní také několik dušiček – hrnečků s podobiznami slavných hudebních skladatelů, z kterých dává hádat.
 
V čarodějné škole
V čarodějné škole se návštěvníci naučí užitečná kouzla, která si budou moci zapsat do lexikonu kouzel a dozví se, jak namíchat lektvar štěstí.
 
Nejoblíbenější pohádkový pár
Zájemci budou mít možnost se zapojit během dne do hlasování o nejoblíbenější pohádkovou dvojici.
 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…