Národní muzeum představuje své cirkusové sbírky na mezinárodním festivalu

20.08.2016 11:36

Národní muzeum představuje své cirkusové sbírky na Mezinárodním festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná.

Národní muzeum představuje své cirkusové sbírky na mezinárodním festivalu
Foto: Národní muzeum
Popisek: Národní muzeum

Národní muzeum se účastní letošního XIII. Mezinárodního festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná. Na výstavě Cirkus v maringotce přibližuje historii českého cirkusového umění a připomíná hostování významných i malých cirkusů v Praze, a to i na blízké Letenské pláni.

Výstava je navíc umístěna v historické dřevěné světlíkové maringotce na unikátním podvozku z leteckých kol. Sama maringotka je nostalgickou připomínkou cirkusů, které kdysi na Letné hostovaly. Výstavu bude možné zhlédnout do 4. září 2016 denně od 16 do 21 hodin.

Na výstavě návštěvníci uvidí kromě plakátů, fotografií a kopií dokumentů týkajících se cirkusové historie v Praze, započaté koncem 18. století, také originální cirkusové rekvizity. Mohou se těšit na kolo, na kterém jezdili při svých vystoupeních cirkusoví medvědi, rozsáhlý model československého vývozního cirkusu Humberto s osmdesátkou miniaturních maringotek, efektní kostýmy a jiné cirkusové předměty.

„Prezentujeme malou ukázku z tematické cirkusové a varietní sbírky spravované Divadelním oddělením Národního muzea,“ dodává autor výstavy Hanuš Jordan.

Výstava odkazuje na stálou expozici Národního muzea – Muzea české loutky a cirkusu v Prachaticích, která letos slaví deset let své existence. Otevřena je od čtvrtka 18. srpna do neděle 4. září 2016 denně od 16 do 21 hodin. Vstup na výstavu je volný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…