Národní muzeum zve na helloweenské odpoledne

26.10.2014 12:43

Národní muzeum zve malé i velké návštěvníky na zábavné helloweenské odpoledne s názvem Barevné nádvoří, které se uskuteční 30. října 2014 od 15 do 20 hodin v Náprstkově muzeu asijských, afrických a amerických kultur.

Národní muzeum zve na helloweenské odpoledne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Na čtvrteční odpoledne je při příležitosti otevření nové výstavy Rituály smrti z výstavního cyklu Smrt připraven bohatý doprovodný program. Děti i dospělí se mohou těšit na kreativní dílny, ohňovou show, mexickou muziku i komentovanou prohlídku výstavy s jejími autorkami. Vstupné na novou výstavu je během akce sníženo na 50 %, doprovodný program je zdarma. Otevírací doba muzea bude prodloužena do 20 hodin.

Program akce:

15.00 – 20.00 Kreativní dílny pro děti i celé rodiny

Ve výtvarném ateliéru si návštěvníci vyrobí helloweenskou masku podle vlastní fantazie a mnoho dalších výrobků (například svíčky, loutky pro stínové divadlo nebo záložky do knížky s postavou Catrin – mexického kostlivce v podobě dámy). Pro děti budou připraveny zábavné pracovní listy, které si mohou vypracovávat ve volných chvílích v ateliéru.

15.00 – 20.00 Zábavné aktivity na nádvoří

Malí i velcí návštěvníci se mohou těšit na skupinové aktivity na barevně vyzdobeném nádvoří muzea. Zahrají si strašidelné stínové divadlo, mohou se zapojit do malby maxidýně na obří plátno a kdo nebude mít masku, může si ji nechat vykouzlit barvami přímo na obličej.

15.00 – 20.00 Otevřena výstava Rituály smrti. Vstupné se slevou 50 %!

17.00 Slavnostní zahájení výstavy Rituály smrti a ohňová show skupiny InsPyro

18.00 Komentovaná prohlídka nově otevřené výstavy s jejími autory

Po dobu trvání programu bude připraveno chutné občerstvení a celé odpoledne doprovodí mexická hudba dua Mariachi Espuelas. Pro všechny je připravena malá pozornost a příchozí v maskách jsou velmi vítáni! Návštěvníci se mohou zapojit také do soutěže o namalovanou nejveselejší dýni.

Muzeum je v tento den pro veřejnost otevřené od 15 do 20 hodin, vstupné během akce sníženo na 50 %, doprovodný program je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo kultury

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …