Národní památkový ústav: Zámek v Telči zná jméno vítěze na dodavatele stavby

18.01.2020 9:01

Stavební práce na obnově státního zámku Telč mohou začít. Národní památkový ústav, územní památková správa v Českých Budějovicích dnes oznámil jméno vítěze na dodavatele stavby projektu IROP Státní zámek Telč – Růže Vysočiny/Revitalizace památky světového dědictví UNESCO.

Národní památkový ústav: Zámek v Telči zná jméno vítěze na dodavatele stavby
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Do výběrového řízení na dodavatele stavby projektu IROP Státní zámek Telč – Růže Vysočiny/Revitalizace památky světového dědictví UNESCO se do 18. prosince loňského roku přihlásilo pět firmem. Ve čtvrtek 16. ledna Národní památkový ústav, územní památková správa v Českých Budějovicích vybral nejvýhodnější nabídku. „Nabídku s nejnižší nabídkovou cenou podala firma GEOSAN GROUP a.s.  ve výši 167 mil. Kč vč. DPH. Nabídka splňuje veškeré požadavky stanovené v zadávacích podmínkách. Nyní poběží lhůta 15 dnů na podání námitek, poté bude možno uzavřít smlouvu s dodavatelem“, sdělil ředitel územní památkové správy Národního památkového ústavu v  Č. Budějovicích Petr Pavelec.

Stavební obnova se zaměří na vybrané objekty areálu zámku, které zahrnují část starého gotického hradu, jižní křídlo a kapli Všech svatých, část renesančního křídla, sklepy starého hradu a hospodářskou budovu bývalého zámeckého pivovaru, vše včetně interiérů. Součástí obnovy je i zámecká zahrada, páteřní rozvody technických sítí, plochy nádvoří a fasády. V rámci stavební obnovy bude řešena také rekonstrukce interiérů v prohlídkových trasách starého hradu a jižního paláce, vybudování nového návštěvnického centra včetně sociálního zařízení, úprava stávající pokladny a zámeckého depozitáře v budově pivovaru. 

Obnova bude realizována za finanční podpory z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), specifického cíle 3.1. Předpokládaná cena za stavební obnovu byla vyčíslena na 142 mil. Kč bez DPH. Nabídka podaná firmou GEOSAN GROUP a. s. byla ve výši 138 mil. Kč bez DPH (tj. 167 mil. Kč vč. DPH).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…