Národní protidrogová centrála: "Správným směrem" v Třinci

22.10.2017 13:47

Zahájení regionálního kola projektu Národní protidrogové centrály "Správným směrem" proběhlo v prostředí Městské knihovny v Třinci. Třinec je první město v Moravskoslezském kraji, které projekt navštívil.

Národní protidrogová centrála: "Správným směrem" v Třinci
Foto: policie.cz
Popisek: Národní protidrogová centrála SKPV PČR

Zahájení se zúčastnili zástupci města, iniciátor akce, kurátor pro děti a mládež OSPOD, Mgr. Vlastimil Starzyk, vedoucí obvodního oddělení PČR, npor. Mgr. Martin Sliž, zástupce městské policie, Mgr. Robert Sikora, vedoucí odboru sociálních věcí, Mgr. Ellen Raszková, vedoucí školského odboru, Ing. Vladimíra Kacířová, a zástupci Národní protidrogové centrály SKPV, náměstek ředitele plk. JUDr. Břetislav Brejcha a kpt. Mgr. Jana Posová.

Hlavním smyslem projektu „Správným směrem“, je zapojení všech složek, zabývajících se protidrogovou prevencí v daném regionu a vytvoření co nejúčinnějšího souboru opatření, vycházejících z konkrétních problémů s návykovými látkami.

Při této příležitosti vyhlásil školský odbor Města Třince grafickou soutěž pro žáky středních škol a žáky 2. stupně základních škol. Studenti mají možnost touto cestou vyjádřit svůj životní postoj k problematice nelegálních drog.

Od 3. listopadu 2017 se mohou zájemci o projekt a grafickou soutěž motivovat vystavenými díly v Kině Kosmos v Třinci, kam bude expozice plakátů přemístěna a kde taky proběhne slavnostní vyhlášení vítězů, jež zakončí regionální blok projektu.

Projekt navštívil již kraj Ústecký, Jihočeský, hl. město Praha, Královehradecký a Jihomoravský, kde rovněž zahajoval celokrajský projekt "Zdravý kraj". Do projektu je doposud zapojeno přes 9000 aktivních účastníků ve věku od 14 do 60 let. V jednotlivých regionech proběhla řada odborných seminářů, workshopů a přednášek jak pro veřejnost, tak i pro studenty středních a základních škol a uskutečnilo se několik doprovodných akcí. Byly také vytvořeny mapy rizikových oblastí, a to zejména na základě osobních zkušeností žáků zdejších škol.

Přáním iniciátorů a organizátorů této preventivní protidrogové akce je, aby zaujala co největší okruh odborné i laické veřejnosti, žáky třineckých škol a byla nápomocná při hledání řešení nežádoucích jevů spojených s užíváním drog a prosazování zdravého životního stylu. Velký dík za podporu a realizaci patří vedení města Třince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…