Národní zemědělské muzeum: Historická technika pohledem studentů

14.04.2019 16:11

Od pátku 26. dubna mají návštěvníci Národního zemědělského muzea v Praze možnost zhlédnout výstavu kreseb Kouzlo historické techniky. Už 13. ročník výstavy prezentuje práci studentů katedry architektury ČVUT v Praze. Výstava je umístěna v expozici Jede traktor a potrvá až do 9. června.

Národní zemědělské muzeum: Historická technika pohledem studentů
Foto: nzm.cz
Popisek: Národní zemědělské muzeum - logo

Ve spolupráci s Českým vysokým učením technickým v Praze pořádá Národní zemědělské muzeum již 13. ročník výstavy kreseb posluchačů 2. ročníku studijního programu Architektura a stavitelství katedry architektury. Výstava se uskuteční v prostorách expozice Jede traktor, kde se studenti již tradičně kreslení věnují. Společným znakem kreseb je originální autorské vyjádření řady vystavených exponátů, v případě našeho muzea především traktorů i dalších zemědělských strojů a techniky. Nápaditost, dobré ovládnutí techniky kresby a také snaha o věrné a detailní provedení jsou společným jmenovatelem vystavených kreseb. Nejlepší práce studentů vystavené v předchozích letech již trvale zdobí některé muzejní expozice Národního zemědělského muzea v Praze i jeho mimopražských poboček. Výstavu je možné navštívit až do 9. června. „Jsme rádi, že naše expozice historické zemědělské techniky není jen svědkem minulosti, ale může být i inspirací pro současnou generaci studentů technických oborů,“ říká náměstek generálního ředitele Národního zemědělského muzea Jiří Houdek.

Akce se koná ve spolupráci s Katedrou architektury Stavební fakulty ČVUT v Praze a pod záštitou starosty Městské části Praha 7 Jana Čižinského.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…