Národní zemědělské muzeum: Letenské prase aneb Zabijačka v muzeu

23.01.2019 9:20

V sobotu 26. ledna se koná již dvanáctý ročník oblíbené akce Národního zemědělského muzea Letenské prase aneb Zabijačka v muzeu. Návštěvníky čekají ochutnávky gastronomických specialit, ukázky postupů zpracování masa, workshopy i divadýlko pro děti.

Národní zemědělské muzeum: Letenské prase aneb Zabijačka v muzeu
Foto: nzm.cz
Popisek: Národní zemědělské muzeum - logo

Dvanáctý ročník slavností opět přinese atmosféru staročeské zabijačky i ukázky tradičních postupů zpracování vepřového masa v režii řeznického mistra Tomáše Hudery v 11, 13 a 15 hodin. Po celou dobu akce bude na muzejním dvoře probíhat i prodej a degustace zabijačkových a dalších gastronomických specialit. V budově muzea mohou návštěvníci posedět v „muzejní hospůdce“. Kuchař David Wisniowski, člen Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, ukáže, že zabijačkové speciality si lze připravit i doma. Zájemci si vyzkouší, jak se vyrábí jitrnice, tlačenka, jelítka a své výrobky si mohou odnést s sebou. Workshopy proběhnou v gastrostudiu ve 3. patře v 10 a 14 hodin a je potřeba se na ně předem přihlásit. Připraven je i doprovodný program pro děti, v 11 a 13 hodin je čeká pohádka O prasátku Arturovi v podání souboru Karlovarské dětské divadlo a po celý den jsou nachystané řemeslné a výtvarné dílničky s lektory. „Akcí Letenské prase chceme připomenout českou tradici domácí zabijačky a zprostředkovat atmosféru pospolitosti, sousedského setkání a především gastronomický zážitek všem zájemcům,“ říká náměstek generálního ředitele Národního zemědělského muzea Jiří Houdek.

Na akci je jednotné snížené vstupné 50 Kč; děti do 140 cm a senioři nad 70 let mají vstup zdarma. Vstupné platí po dobu konání akce i do všech expozic Národního zemědělského muzea.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…