Navrhni projekt: Do čtvrtého ročníku studenti poslali 55 projektů

10.12.2015 8:35

Studenti a pedagogové, kteří mohli posílat své projekty do soutěže Navrhni projekt, nyní s napětím čekají, zda jejich práce postoupí do regionálního kola. Celkem se sešlo 55 projektů, na kterých pracovalo více než 250 soutěžících. Soutěž pro studenty a pedagogy, ve které si účastníci mohou zkusit navrhnout projekty z evropských fondů, pořádá letos již čtvrtým rokem Ministerstvo pro místní rozvoj – Národní orgán pro koordinaci (MMR – NOK).

Navrhni projekt: Do čtvrtého ročníku studenti poslali 55 projektů
Foto: mmr.cz
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

„Letošní ročník soutěže probíhá paralelně s prvními výzvami nového programového období, které studentům možná napověděly, jaký typ projektů jejich kraje nejvíce potřebují. Velmi nás těší účast soutěžících ze všech koutů republiky, kteří mají zájem o regionální rozvoj a budoucnost jejich okolí jim není lhostejná,“ uvedla u příležitosti uzávěrky přihlášek Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce NOK.
 
Autoři těch nejlepších projektů změří koncem roku síly v regionálních kolech před skutečnými hodnotiteli ze sedmi regionálních rad. Soutěž vyvrcholí lednovým finále, ve kterém odborná porota zvolí tři nejlepší projekty z celé ČR. V mezičase mají studenti možnost návrhy upravit dle doporučení odborníků.
 
Prostřednictvím soutěže Ministerstvo pro místní rozvoj úspěšně vtahuje mladé lidi do procesu regionálního rozvoje a přibližuje jim potenciál evropských fondů. Během soutěže se prostřednictvím seminářů seznámí se základy čerpání evropských dotací a dostanou příležitost vytvořit si vlastní projekt v jeho zjednodušené podobě, který by přispěl k rozvoji jejich obce, města nebo regionu. S přípravou projektu studentům pomáhají koordinátoři sítě Eurocenter v každém krajském městě i metodická brožura, která je k dispozici na webových stránkách soutěže.
 
Více informací naleznete na webu www.navrhniprojekt.cz    , na Facebookových stránkách „Soutěžte s fondy EU“, v kancelářích sítě Eurocenter (www.eurocentra.cz    ) nebo na bezplatné telefonní lince Eurofon 800 200 200.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…