Návštěva z Běloruska si prohlédla Centrum robotické chirurgie Krajské zdravotní

30.04.2016 7:35

Skupina představitelů Mogilevské oblasti Běloruské republiky navštívila v dubnu špičkové pracoviště Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. V rámci pětidenní návštěvy Ústeckého kraje si běloruští politici a manažeři prohlédli Kliniku urologie a robotické chirurgie a její Centrum robotické chirurgie, jejíž školicí centrum vzdělává odborníky pro střední a východní Evropu.

Návštěva z Běloruska si prohlédla Centrum robotické chirurgie Krajské zdravotní
Foto: Krajská zdravotní
Popisek: Nemocnice Ústí nad Labem, Krajská zdravotní.

Hostům představil zdravotnické pracoviště přednosta Kliniky urologie a robotické chirurgie ústecké Masarykovy nemocnice MUDr. Jan Schraml, Ph. D. Měli možnost sledovat průběh robotické operace na velkoplošné projekci a vyzkoušet si práci na robotickém simulátoru.

„Důležitou oblastí spolupráce mezi Mogilevskou oblastí a Ústeckým krajem, kterou jsme zahájili před dvěma lety, je zdravotnictví. Proto je součástí našeho programu návštěva zdravotnických zařízení pro získání širšího pohledu na možnosti další kooperace obou regionů v této sféře,“ vysvětlil Viktor Vladimirovich Nekrashevich, místopředseda oblastního výkonného výboru Mogilevské oblasti a vedoucí běloruské delegace.

„Spolupráce směrem na východ si velmi vážíme a vzhledem k tomu, že v Krajské zdravotní máme školicí centrum robotické chirurgie pro střední a východní Evropu, rádi bychom ji rozvíjeli. Vzdělávání lékařů je důležitou součástí naší práce,“ zdůraznil Ing. Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní, a. s. 

CRCH disponuje od května 2015 novým dvoukonzolovým robotickým systémem da Vinci Xi. „Tuto nejmodernější verzí systému lékaři využívají při urologických, chirurgických, ORL a gynekologických operacích,“ uvedl ředitel zdravotní péče Masarykovy nemocnice, o. z., MUDr. Josef Liehne.

„Do Ruska a zemí federace jezdím pracovně často. Budeme velmi rádi, když předáte kontakty na nás nejen chirurgům, kterým v budoucnu můžeme předávat zkušenosti, ale i kolegům v dalších lékařských oborech,“ řekl přednosta Schraml.

Vedení Krajské zdravotní, a. s., a přednosta kliniky převzali pozvánku na mezinárodní investiční fórum pro účastníky ze 40 zemí světa, které se uskuteční ve dnech 4. a 5. listopadu 2016 v běloruském Mogilevě, s nabídkou možnosti široké prezentace Krajské zdravotní, a. s. a ústeckého CRCH.

Spolupráce mezi Ústeckým krajem a Mogilevskou oblastí:

Možnost spolupráce mezi Ústeckým krajem a Mogilevskou oblastí poprvé zazněla z úst velvyslance Běloruské republiky na návštěvě Ústeckého kraje v srpnu 2014. Následně byl Ústecký kraj pozván a v listopadu téhož roku proběhla oficiální návštěva oblasti. V únoru 2015 Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo text Memoranda o spolupráci mezi Ústeckým krajem a Mogilevskou oblastí a to 22. června 2015 v rámci oficiální návštěvy zástupců Ústeckého kraje v Mogilevě obě strany slavnostně podepsaly. Spolupracují v oblastech: zdravotnictví, školství, mládež a sport, energetika a kultura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …