Návštěvníci Barevné planety šlápli do pedálů Oranžového kola

07.09.2014 9:54

XV. ročník Multietnického festivalu Barevná planeta hostilo v sobotu 6. září Ústí nad Labem. Kromě prožití zajímavého odpoledne s pestrým programem různých národnostních skupin žijících v České republice se mohli návštěvníci festivalu také opřít do pedálů charitativního Oranžového kola Nadace ČEZ. Jimi 99 104 vyšlapaných korun pak bylo ve finále rozděleno ve prospěch ústeckých poboček Člověk v tísni a Oblastní charita v poměru 49 343 Kč : 49 761 Kč.

Návštěvníci Barevné planety šlápli do pedálů Oranžového kola
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Každý návštěvník měl možnost strávit na Oranžovém kole jednu minutu a svým výkonem přispět na dobrou věc. Podpořit obě severočeské organizace přišly na ústecké Mírové náměstí jak dospělí, tak i děti. „Zájem o Oranžové kolo rok od roku roste. Zejména na podobných akcích, kde jsou lidé dobře naladěni, jsou zvláště ochotni podpořit prospěšnou činnost druhých,“ uvedla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Člověk v tísni, pobočka Ústí nad Labem poskytuje ve městě terénní programy, sociálně aktivizační službu pro rodiny s dětmi, provozuje Nízkoprahové a předškolní kluby a realizuje mnoho vzdělávacích aktivit. Má 23 zaměstnanců, kteří lidem pomáhají při komunikaci s úřady či školou, nabízejí pomoc při stabilizaci rodinných rozpočtů, pomoc s dluhy, řeší problémy s neadekvátním bydlením, nezaměstnaností, nebo třeba špatným prospěchem. Na vzdělávacích a volnočasových aktivitách se také podílí mnoho dobrovolníků. Na Oranžovém kole pro něj návštěvníci festivalu Barevná planeta vyšlapali částku 49 343 Kč, což znamenalo ujetí 125,35 virtuálních km „Vyšlapané peníze bychom rádi použili na podporu koordinace programu Podpora vzdělávání – doučování, který je dlouhodobě podfinancován,“ řekl Vít Kučera, ředitel ústecké pobočky Člověk v tísni.

Oblastní charita Ústí nad Labem pomáhá lidem na okraji společnosti při řešení komplikovaných životních situací, umožňuje seniorům plnohodnotné prožívání stáří, zajišťuje dětem, mládeži a rodinám podmínky pro vzájemné setkávání a smysluplné trávení volného času a zpřístupňuje vzdělání potřebným. „Výtěžek v hodnotě 49 761 Kč použijeme na charitativní projekty připravené společně se ZŠ Trmice, konkrétně jde o projekty s názvy Tablet pro Matěje a  iPad pro Petra,“ uvedla ředitelka ústecké Oblastní charity Michaela Klapková Ozomová. Vyšlapaná částka v praxi znamenala pouze o 1,04 km „ujetí“ více.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Více informací na www.nadacecez.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…