Návštěvníci Colours of Ostrava pomáhali pohybem dobré věci

19.07.2015 13:40

Letošní ročník festivalu Colours of Ostrava tradičně přivedl na sever Moravy věhlasná jména české i zahraniční hudební scény a k tomu přidal nabitý doprovodný program v průběhu všech festivalových dnů. Ten sobotní byl věnován charitativní pomoci. Před branami areálu podporovali návštěvníci svým vlastním pohybem na speciálních kolech Nadace ČEZ neziskové organizace Kola pro Afriku a Filadelfie – Přístav Oldřichovice.

Návštěvníci Colours of Ostrava pomáhali pohybem dobré věci
Foto: cez.cz
Popisek: Návštěvníci Colours of Ostrava pomáhali pohybem dobré věci.

Na festival dorazilo dobročinné kolo Nadace ČEZ v rámci charitativní akce Pomáhej pohybem. „Na našem speciálním kole se vydaná energie a sportovní výkony přetváří ve finanční podporu neziskovým organizacím,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková. V sobotu na něm před branami festivalového areálu měli zájemci možnost strávit vždy jednu minutu. „Spojení vlastního pohybu a pomoci dobré věci se na podobných akcích tradičně těší obrovské oblibě.
I na Colours návštěvníci vyšlapali maximální možnou podporu pro obě organizace,“ dodala Michaela Žemličková.

Ostravský festival letos představil i taková jména jako Björk, Rudimental, Kasabian či Mika. Někteří návštěvníci si z něj kromě hudebních zážitků odnesli také dobrý pocit za to, že pomohli potřebným. Díky jejich sportovním výkonům si společnosti Kola pro Afriku a Filadelfie – Přístav Oldřichovice odvezly pomoc v celkové výši přesahující sto tisíc korun.

Obecně prospěšná společnost Kola pro Afriku sbírá stará či nepotřebná jízdní kola od dárců v České republice, aby je po důkladné opravě posílala do africké Gambie, kde je využívají místní děti k dopravě do vzdálených škol. Darovaná kola opravují odsouzení ve Věznici Heřmanice. „Příspěvek z charitativní akce Nadace ČEZ ve výši 52 355 Kč využijeme na přepravu kol do Gambie, která proběhne letos na podzim. Zároveň bychom z něj rádi pořídili nářadí do gambijských školních dílen. V nich pracují námi zaučení mechanici, kteří se starají o školní kolový park,“ uvedl ředitel společnosti Kola pro Afriku Roman Posolda. Za necelé tři roky odeslala společnost KPA gambijským dětem již téměř čtyři tisíce darovaných kol.

Sdružení Filadelfie – Přístav Oldřichovice všestranně podporuje náhradní rodinnou péči. Cílem jeho snažení je, aby co nejvíce dětí z dětských domovů a kojeneckých ústavů mohlo své dětství a dospívání trávit v náhradní rodině, kde dostanou lepší základy pro budoucí samostatný život. Za tím účelem staví nové domy pro začínající pěstouny, kteří mají „velké srdce, ale malý byt“. Ti si díky postavenému přístřeší mohou vzít více dětí do své péče. „Za 12 let naší činnosti jsme v podhůří Beskyd v okolí Třince postavili pět domů, ve kterých dnes žije 24 dětí, z toho 20 v pěstounské péči. Výtěžek ze speciálního kola Nadace ČEZ ve výši 51 418 Kč využijeme právě na dostavbu dalšího, již šestého domu pro pěstounskou péči,“ sdělil Ivo Sysala, zástupce vedoucího střediska Filadelfie – Přístav Oldřichovice.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Více informací na www.nadacecez.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…