Pivo bude do Milána dopravováno přímo z plzeňského pivovaru ve speciálních pivních tancích. Protože hlavní ambicí výstavy je věnovat se klíčovým otázkám udržitelného rozvoje a ukázat tradiční i inovativní postupy při výrobě potravin, představí česká hospoda svým návštěvníkům dlouholetou tradici výroby plzeňského piva. Ta těží z nových technologií, ale zároveň již více než 170 let zachovává jedinečnou a zcela originální chuť plzeňského ležáku.
Všichni návštěvníci Českého EXPO pavilonu ochutnají od května do konce října originální plzeňský ležák v nepasterované podobě, který si v této variantě lze dopřát pouze přímo v pivovarských sklepích plzeňského pivovaru, nebo při oslavách uvaření první várky. Tradiční pivo přivezou z Plzně do Milána ve speciálních chlazených pivních tancích, ze kterých se bude na místě čepovat. Česká hospoda přiblíží na EXPU i technologii výroby piva nebo zajímavá a zároveň stará pivovarská řemesla. Hlavním cílem je představení plzeňské pivovarské atmosféry a chuti zlatavého moku a kvality českých surovin konzumentům z celého světa.
„Plzeňské pivo je národní ikonou české potravinářské produkce, takže v Českém EXPO pavilonu nesmí chybět,“ říká generální komisař Českého EXPO Pavilonu Jiří F. Potužník. „Lidé v České republice pivo milují a je pro ně součástí české kultury, gastronomie a hospodářství, což chceme přiblížit i ostatním národům z celého světa,“ doplňuje Potužník.
Hospoda Pilsner Urquell pomůže Českému pavilonu v prezentaci tuzemska jako země s bohatou tradicí v oblasti zemědělské i potravinářské výroby a současně jako země, která je ve specifických oborech světovou jedničkou. Chce mimo jiné prezentovat tuzemské zkušenosti a inovace v péči o vodní zdroje a jejich využívání nebo výsledky výzkumu vědeckých ústavů při výrobě zdravotně nezávadných potravin. Mezi ně patří právě i plzeňské pivo Pilsner Urquell, nesoucí chráněné zeměpisné označení „České pivo“ udělené Evropskou unií díky vysoké kvalitě, dodržování tradičních postupů a výhradnímu využití surovin českých prvovýrobců. Jeho cílem je chránit jedinečnost českého piva a předcházet vzniku napodobenin.
„V české hospodě si všichni hosté mohou vychutnat věhlasný plzeňský ležák v té nejlepší kondici, správně vychlazené, krásně načepované s bílou hustou pěnou, jako v nejlepších hospodách v Čechách. Zároveň se zde dovědí, že populárním se stal díky jedinečné receptuře, pečlivě vybíraným surovinám a dovednosti plzeňských sládků.,“ vysvětluje Petr Dvořák, šéf značky Pilsner Urquell pro zahraniční trhy. Nepasterované tankové pivo spojené s vybranými českými specialitami tak na místě doplní informace o 172leté historii piva Pilsner Urquell, informace ze zákulisí práce sládků nebo představení různých stylů čepování piva.
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva