Návštěvnost Expozice České národní banky trhá rekordy

13.09.2016 16:53

Expozici ČNB o historii centrální banky a české měny, nazvanou „Lidé a peníze“, navštívil během letních měsíců rekordní počet návštěvníků. Ideální příležitost k návštěvě expozice mimo školní rok, kdy slouží převážně žákům a studentům, využilo bezmála 800 lidí. V porovnání se stejným obdobím předchozího roku vzrostla návštěvnost v červenci o 23 procent a v srpnu dokonce o 53 procent.

Návštěvnost Expozice České národní banky trhá rekordy
Foto: Česká národní banka
Popisek: Česká národní banka, logo.

Expozice se od svého otevření začátkem roku 2002 stala součástí školní výuky předmětů zejména s ekonomickým zaměřením. Návštěvníci se při prohlídce seznámí s historií centrálního bankovnictví na českém území, prohlédnou si ukázky platidel nebo si mohou například ověřit pravost svých vlastních bankovek. Expozice se nachází v bývalém trezoru, který chrání původní osmitunové bezpečnostní dveře.

Vstup do Expozice ČNB je zdarma. Prohlídky jsou vedené průvodcem a probíhají ve skupinách, které mohou mít z bezpečnostních důvodů maximálně 34 osob. Zajištěn je i bezbariérový přístup.

Rezervace velké skupiny (šest a více osob) se provádí prostřednictvím telefonní linky na tel. č. 224 412 626 a 224 413 913, nebo na e-mailové adrese expozice@cnb.cz .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…