Navštívili jsme poštu Partner v Horšicích

12.05.2017 18:01

Poštu Partner v Horšicích provozuje od 1. 9. 2016 mladá a energická Kateřina Štroblová. „Pošta byla dlouho zavřená a s obcí byla domluva zpočátku trochu složitější. Vypadalo to, že bude pošta zavřená i nadále,“ popisuje začátky Kateřina Štroblová. Objekt byl pošty a obec jej musela nejprve odkoupit. Nyní má podnikatelka prostor od obce pronajatý za symbolické peníze.

Navštívili jsme poštu Partner v Horšicích
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Obec Horšice je rozdělena na dvě místní části Horšice a Újezd. Každá z částí má své samostatné katastrální území pojmenované Horšice a Újezd u Horšic a je rozdělena na tři samostatné základní sídelní jednotky – Horšice, Vitouň a Újezd. Samotná obec Horšice má necelých 400 obyvatel.

Kateřina Štroblová má však více živností, podniká také v nedaleké Plzni. K poštovnictví má ale dlouholetý vztah. „Moje máma doručuje mnoho let v Plzni a také já jsem tam trávila prázdniny. Moc jsem to tehdy ale ráda neměla a nikdy mě nenapadlo, že bych se tomu jednou věnovala. Moje kamarádka je ale vedoucí Přeštické pošty a jednoho dne přišla s nabídkou, jestli nechci provozovat poštu Partner. Ta myšlenka, že by byla pošta moje, se mi líbila. Navíc tři hodiny denně se dá zvládnout a znamená to pro mě jistotu každoměsíčního přivýdělku,“ vysvětluje Štroblová.

Samostatný Partner je Horšická pošta teprve od března. „Do té doby jsem neměla úplně všechny služby a občas jsem musela lidi odkazovat jinam. Teď už je to ale jiné a ráda bych, kdyby našich služeb využili i lidé z okolí,“ dodává Štroblová.

Prozatím podnikatelka vede poštu Partner sama. Na prázdniny ale plánuje zařídit i záskok. Většina místních obyvatel přijala zprávu o nové poště s nadšením. „Dříve se hodně často měnila provozní doba a lidé z toho byli docela zmatení. Dnes máme otevřeno v pondělí a ve středu od dvou do pěti a po zbytek týdne od osmi do jedenácti. Rádi k nám jezdí i lidé z Přeštic,“ říká Kateřina Štroblová a dodává: „Nemám pocit, že by provozování pošty Partner bylo nějak složité. Trochu více času mi zabere uzávěrka, ale dá se to všechno zvládnout.“

Horšice    

Zdroj: Česká pošta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…