Nebezpečná látka v panence pro děti ohrožuje jejich reprodukční orgány

07.07.2015 9:30

Panenka Lovely Girl YUMMY TOYS podle ministerstva zdravotnictví obsahuje rizikovou látku di-(2-ethylhexyl)ftalátu (DEHP).

Nebezpečná látka v panence pro děti ohrožuje jejich reprodukční orgány
Foto: mz.cr
Popisek: Panenka Lovely Girl Yummy Toys. Hračka obsahuje rizikovou látku.

Riziko obsahu di-(2-ethylhexyl)ftalátu (DEHP) v hračce spočívá v tom, že při hře mohou estery kyseliny ftalové přicházet do kontaktu s ústy a kůží dítěte, mohou přecházet do slin, ulpívat na rtech a sliznici a v neposlední řadě mohou být společně se slinami konzumovány.

DEHP působí na reprodukční orgány.

Shora uvedený výrobek obsahuje DEHP v množství 34,6 4 % hm. To nesplňuje limit 0,1 % hm., stanovený v článku 67 odst. 1 ve spojení s bodem 51 přílohy XVII (Omezení výroby, uvádění na trh a používání některých nebezpečných látek a předmětů) nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH).

Popis výrobku:

Plastová panenka s dlouhými světlými vlasy staženými do drdolu, v červených botách a v šatičkách různých barev a provedení. Panenka je umístěna do plastové průhledné krabičky tvaru vejce.

Součástí výrobku jsou samostatně balené želé bonbony. Obal výrobku obepíná barevná etiketa s názvem a kódem výrobku, čarovým (EAN) kódem, uvedením dovozce, anglickým upozorněním na nebezpečí udušení kvůli obsahu malých částí a s tím souvisejícím určením výrobku pro děti nad 3 roky (vyjádřeno také piktogramem), značkou shody CE, symboly použitých materiálů, piktogram Zeleného bodu a dalšími piktogramy.

Dále je zde pouze v angličtině uvedena šarže želé (Lot NO: 08/2014), spotřebujte do (Best Before: 08/2019). Do krabičky je vložena papírová etiketa s názvem výrobku a složením želé v různých jazycích (včetně češtiny a slovenštiny) a s dalšími údaji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…