Nejlepší tuzemská elektro-informatická fakulta se představí zájemcům o vzdělání

06.02.2015 15:00

Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze pořádá 12. února od 8.30 hodin Den otevřených dveří. Na něm představí nejen možnosti studia, ale také špičkové laboratoře a projekty. Akce bude již tradičně probíhat jak v sídle fakulty v pražských Dejvicích, tak v budově na Karlově náměstí.

Nejlepší tuzemská elektro-informatická fakulta se představí zájemcům o vzdělání
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Zejména pro středoškolské studenty a jejich pedagogy přichystala Fakulta elektrotechnická ČVUT bohatý program, v jehož rámci budou zájemci o studium obeznámeni s náplní jednotlivých studijních programů. Pro ucelení obrazu o možnostech uplatnění po absolvování fakulty budou po celý den probíhat prezentace jednotlivých výzkumných pracovišť. Po dobu trvání programu budou také přístupné špičkové laboratoře, jako jsou laboratoř leteckých systémů, měřicí techniky, elektrických obvodů, světelné techniky, mikroprocesorových aplikací a mnoho dalších. Návštěvníci si také budou moci vyzkoušet letecký simulátor, software na detekci obličeje, nebo se seznámit s projektem studentské elektroformule. Budoucí posluchači si také mohou prohlédnout špičkově vybavené posluchárny, které na fakultě vznikly díky úzké spolupráci s průmyslovými partnery.

Vysokou prestiž a úspěšnost programů, které se na Fakultě elektrotechnické vyučují, ilustrují dlouhodobě se zlepšující výsledky hodnocení jak v mezinárodním, tak v tuzemském měřítku, například podle hodnocení Hospodářských novin ze dne 22. ledna 2015 se stala nejlepší tuzemskou informatickou fakultou.

V rámci Dne otevřených dveří budou prezentovány stávající studijní programy Elektrotechnika, energetika a management (EEM), Komunikace, multimédia a elektronika (KME), Kybernetika a Robotika (KyR), Otevřená informatika (OI), Otevřené elektronické systémy (OES), Biomedicínské inženýrství a informatika (BMII) a bude také prezentován nový studijní program Softwarové inženýrství a technologie (SIT), jehož koncepce vznikla ve spolupráci s průmyslovými partnery. Tento směr bude možné studovat od podzimu 2015. Jeho hlavní výhodou je možnost účastnit se stáží v podnicích v rámci studia a výrazný podíl soft-skills znalostí v učebním plánu. Posluchači programu SIT získají vedle průpravy v informatice a elektrotechnice také právní a ekonomické znalosti.

„Kombinování studia napříč vědními obory je jednou z cest, jak upevnit postavení našich absolventů na pracovním trhu,“ říká děkan Fakulty elektrotechnické prof. Pavel Ripka a dodává: „Na naší fakultě je vedle elektrotechnicky a informaticky zaměřených oborů možné studovat i ekonomiku, management, nebo třeba biomedicínu. Snažíme se vychovávat takové odborníky, kteří by chápali souvislosti v co nejširším možném měřítku.“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …