Nejlepším výčepním plzeňského piva se stal Miroslav Štych, trofej zůstává v Plzni

18.08.2017 16:18

Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender 2017 zná svého vítěze. Je jím výčepní Miroslav Štych z restaurace U Mansfeldů v Plzni. Během dvoudenního klání v Plzeňském pivovaru, které všestranně prověřilo dovednosti 28 finalistů, ukázal odborné porotě, že právě on je tím nejlepším výčepním plzeňského ležáku v celé České republice.

Nejlepším výčepním plzeňského piva se stal Miroslav Štych, trofej zůstává v Plzni
Foto: red
Popisek: Plzeňský Prazdroj

„Vítěz letošního ročníku soutěže Pilsner Urquell Master Bartender přesvědčil porotce o své všestrannosti. Ve všech hodnocených disciplínách se totiž umístil na nejlepších pozicích: skvěle načepoval pivo a prokázal hluboké znalosti o jeho výrobě a historii plzeňského ležáku. Osobně mne jako plzeňského sládka výsledek velmi potěšil – od začátku soutěže je to totiž vůbec první representant domovského města, kde se plzeňské pivo před 175 lety narodilo,“ komentuje výsledek soutěže starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje a předseda poroty Václav Berka.

Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender, která se letos konala již dvanáctým rokem, je určená všem ctižádostivým výčepním, kteří sdílí nadšení pro plzeňské pivo a českou pivní kulturu. Letošní regionální kola soutěže potvrdila, že úroveň účastníků rok od roku roste. Do Plzně se tak na finále sjeli praví mistři svého oboru. Právě rozvoj tradičního řemesla výčepních a znovuobnovení hrdosti na něj je cílem této soutěže.

Druhé místo v soutěži obsadila Marie Černá z Plzeňky U Zelené Ratolesti v Českých Budějovicích, bronz si pak odváží Miroslav Nekolný z restaurace U Bohuslavů v Čelákovicích.

Na aspiranty titulu Master Bartender čekala řada úkolů, přičemž samotné umění načepovat dokonalou „hladinku“ se sněhobílou krémovou pěnou letos na vítězství rozhodně nestačilo. Vítěz musel prokázat celou řadu dalších dovedností a znalostí. Na soutěžící čekala slepá degustace různých pivních značek, vědomostní test z oblasti výroby a historie piva a správné péče o něj. Odborná porota prověřovala i umění komunikace s hosty.

Finalisté se letos museli vypořádat i s netradiční disciplínou – veřejným čepováním piva během středečního koncertu Marka Ztraceného a kapely X-Cover na nádvoří Plzeňského Prazdroje. Do hlasování se mohli zapojit i samotní návštěvníci koncertu, kteří si vybrali svého vlastního favorita. Shodli se přitom s porotou, když v předvečer finále dali svůj laický hlas právě Miroslavu Štychovi.

Vítěz dvanáctého ročníku Pilsner Urquell Master Bartender získal tradiční památeční trofej a především možnost absolvovat cestu po evropských hospodách a restauracích čepujících tankové pivo Pilsner Urquell v doprovodu staršího obchodního sládka Václava Berky. Přímo v Plzeňském Prazdroji si také bude moci uvařit svou vlastní pivní várku. Tím největším oceněním pro Mastera Bartendera je ale prestiž, kterou vítězství v soutěže přinese jemu i „jeho“ restauraci. Titul Master Bartender je totiž pro hosty zárukou, že dostanou na stůl plzeňské pivo v té nejvyšší kvalitě od opravdového mistra výčepního, který je hrdým reprezentantem této krásné profese.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…