Nejmodernější zabezpečení od AŽD Praha na přejezdech v USA

26.02.2014 9:02

Novou generaci přejezdového zabezpečovacího zařízení instalovala společnost AŽD Praha na železnici ve Spojených státech ve městě Watertown v Tennessee, na trati společnosti The Nashville&Eastern Railroad Corp. (NERR). Nejde o první úspěch AŽD Praha v severní Americe, nachází zde atraktivní a perspektivní trh.

Nejmodernější zabezpečení od AŽD Praha na přejezdech v USA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak

„Úspěšná instalace elektronického přejezdu 3. generace je pro naši společnost potvrzením celkového konceptu otevírání amerického trhu,“ prohlásil Petr Liška, prezident dceřiné společnosti AZD Signaling Inc. se sídlem v Chicagu, IL. „Velmi si vážíme spolupráce se společností NERR a věříme v úspěch při nadcházejících tendrových řízeních zaměřených na zabezpečení mnoha dalších přejezdů v železniční síti NERR a dalších železničních společnosti. Důkazem toho jsou přípravy na instalaci dalších dvou českých přejezdových zabezpečovacích zařízení v Americe,“ dodává Liška.

Zabezpečovací zařízení PZZ US3, které bylo vyrobeno přesně podle zadání americké strany, splňuje nejvyšší bezpečnostní kritéria v zabezpečení přejezdů vícekolejných tratí. Má schopnost řízení dvou a více přejezdů v okolí menších stanic a nabízí také bezpečné řešení umístění velkého počtu výstražníků a synchronizaci výstrahy s řízením provozu na blízké křižovatce. Nová generace navazuje na již instalovaný ukázkový český přejezd v Americe řady PZZ-US1, který se v provozu plně osvědčil a proto americká strana pokračuje v úspěšné spolupráci.

Systém PZZ US3 v roce 2013 úspěšně absolvoval sérii náročných zkoušek u jedné z největších železničních společnosti USA, Union Pacific. Během sedmi měsíců byl systém vystaven letním teplotám přesahujícím 40 °C a v zimě – 30 °C ve zkušebním středisku železniční společnosti ve státě Nebraska.

AŽD Praha se nachází v Spojených Státech ve velmi výhodné pozici, technicky i obchodně. Díky dosaženým obchodním úspěchům v mnoha zemích světa je společnost schopna pružně reagovat na požadavky americké strany i s ohledem na spolupráci s místními partnery nebo na potřebu prokázání vysokého obsahu místní výroby (made in USA), požadované v některých federální vládou financovaných projektech.

Společnost The Nashville&Eastern Railroad Corp. hraje významnou roli v zajištění nákladní i osobní železniční dopravy mezi Nashvillem a Monterey, Tennessee. Podílí se také na obnově a rekonstrukci hlavních i vedlejších tratí v daném území.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…