Nejvýkonnější projektory Epson pro pevnou instalaci s ultra vysokým světelným výkonem

08.07.2014 14:19

Špičkové projektory řady EB-Z11000 přináší prvotřídní obrazovou kvalitu do tržního segmentu pevných instalací a do oblasti pronájmu projekční techniky.

Nejvýkonnější projektory Epson pro pevnou instalaci s ultra vysokým světelným výkonem
Foto: EPSON
Popisek: EPSON

Společnost Epson představila jedenáct nových výkonných projektorů, které nepochybně upevní její vedoucí pozici na trhu s projektory pro pevnou instalaci. Nová řada EB-Z11000 je určena zejména pro použití ve velkých místnostech a prezentačních prostorách pro více než 60 osob. Zahrnuje první projektory Epson, které v rozlišení WUXGA dosahují světelného výkonu až 10 000 lumenů.

Přestože byly produkty řady EB-Z11000 primárně navrženy pro velké prostory, jednotlivé modely mají velký potenciál prosadit se i v segmentu pronájmu projekční techniky. Osloví také zákazníky, hledající řešení pro digitální reklamu, neboť u všech projektorů řady EB-Z11000 je možné využít funkci zobrazení na výšku, což je pro účinnou prezentaci mnoha reklamních nápisů a poutačů ideální.

Roman Vejražka, Business Account Manager společnosti Epson Europe, vysvětluje: „Uvedením nové řady EB-Z11000 posílila společnost Epson svou pozici na trhu s projektory pro pevnou instalaci. Nové modely projektorů s jedinečnou 3LCD technologií najdou široké využití nejen v zasedacích místnostech, univerzitních posluchárnách, muzeích a konferenčních centrech, ale hodí se do jakéhokoli prostředí, kde je nutné zajistit maximálně jasný a ostrý obraz za různých světelných podmínek.“

Všechny projektory Epson, včetně řady EB-Z11000, jsou vybaveny nejmodernějšími technologiemi a flexibilními funkcemi. Základem je unikátní pokročilá 3LCD technologie společnosti Epson, která je zárukou kvalitního a výjimečně jasného obrazu ve fantasticky živých barvách, a to za jakýchkoli světelných podmínek, dokonce i za denního světla. Díky panelům 3LCD je možné dosáhnout dokonalého obrazu se stejně vysokým bílým a barevným světelným výstupem.

Instalace nových projektorů je velmi snadná. S novým unikátním objektivem s velmi krátkou projekční vzdáleností se lze přizpůsobit požadavkům daným konkrétní místností. Volitelný objektiv LU02 umožňuje umístit projektory velmi blízko k projekční ploše, aniž by tím utrpěla kvalita nebo rozměry promítaného obrazu. Díky unikátnímu poměru projekční vzdálenosti tohoto objektivu 0,64–0,77 : 1 jsou nové modely EB-Z11000 skvělým řešením i v případě, že není k dispozici dostatek prostoru pro instalaci. Všechny modely jsou navíc kompatibilní i s ostatními volitelnými objektivy Epson řady Z.

Nové projektory jsou vybaveny také dalšími všestrannými funkcemi: všechny modely lze například instalovat v rozsahu otočení 360 stupňů a díky širokému rozsahu posunu objektivu je lze flexibilně natáčet podle potřeby všemi směry. K dispozici je rozhraní Wi-Fi a také rozhraní HDBaseT, které umožňuje připojení až pěti zdrojů obrazu pomocí jediného kabelu. Pro kalibraci může uživatel využít zkušební obrazce, funkce Epson „Super Resolution“ poskytuje ostřejší obraz a funkce „edge blending“ slouží ke skládání obrazu z více projektorů.

11 nových modelů řady EB-Z11000 bude k dispozici buď v bílém nebo černém provedení.

Součástí řady EB-Z11000 je pět projektorů s rozlišením WUXGA, přičemž čtyři z nich jsou vybaveny vstupy SDI pro velkoplošnou projekci obrazového signálu ve vysokém rozlišení a technologií interpolace pro plynulejší zobrazení pohyblivých snímků. Bílý EB-Z10000U a černý EB-Z10005U se světelností 10 000 lumenů představují nejvýkonnější projektory s rozlišením WUXGA, které kdy společnost Epson vyvinula. Bílý EB-Z9870U a černý EB-Z9875U dosahují světelného výkonu 8 700 lumenů v rozlišení WUXGA, zatímco EB-Z9750U nabízí světelnost 7 500 lumenů (také v rozlišení WUXGA).

Řada EB-Z11000 dále zahrnuje tři bílé projektory s rozlišením WXGA – jedná se o EB-Z11000W (11 000 lumenů), EB-Z9900W (9 200 lumenů) a EB-Z9800W (8 300 lumenů). Bílý EB-Z11000 a černý EB-Z11005 dosahují světelného výkonu 11 000 lumenů v rozlišení XGA. Model EB-Z9870 pak nabízí světelnost 8 700 lumenů v rozlišení XGA.

Projektory řady EB-Z11000 budou uvedeny na trh v létě 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …