Nejvyšší kontrolní úřad získal předsednictví organizace EUROSAI

26.05.2017 11:12

Na kongresu EUROSAI v Istanbulu delegáti zvolili 24. května příštím předsedajícím na léta 2020 až 2023 český Nejvyšší kontrolní úřad. V roce 2020 bude NKÚ pořádat 11. kongres EUROSAI a další tři roky povede tuto organizaci, která sdružuje 50 nejvyšších kontrolních institucí z celé Evropy. Zisk předsednictví je velkou příležitostí pro rozvoj práce Nejvyššího kontrolního úřadu a zároveň i možností pro prezentaci celé České republiky.

Nejvyšší kontrolní úřad získal předsednictví organizace EUROSAI
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

Pro NKÚ je předsednictví oceněním jeho dosavadních aktivit na poli mezinárodní spolupráce. České předsednictví chce přispět k efektivnějšímu fungování této významné organizace. Hlavní vizí pro předsednictví NKÚ je projekt 3 C – communication, cooperation, comparison. Právě komunikace, spolupráce a srovnávání jsou klíčové pro jakoukoliv spolupráci, má-li být úspěšná.

NKÚ se proto chce v rámci předsednictví soustředit na usnadnění komunikace mezi jednotlivými úřady. Dále chce zajistit dobře řízenou spolupráci orientovanou na výsledek. V neposlední řadě bude NKÚ podporovat srovnávání informací mezi jednotlivými kontrolními úřady, aby mohly získávat co nejvyšší přidanou hodnotu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…