Nejvyšší soud uspořádal vernisáž výstavy malířky a herečky Ivy Hüttnerové

10.04.2016 13:35

Nejvyšší soud uspořádal pro své soudce, zaměstnance a pozvané hosty ve středu 6. dubna 2016 vernisáž výstavy malířky a herečky Ivy Hüttnerové. Před plným přednáškovým sálem při té příležitosti s Ivou Hüttnerovou besedoval místopředseda Nejvyššího soudu JUDr. Roman Fiala. Paní Iva Hüttnerová všechny přesvědčila o tom, že je opravdu skvělou společnicí. Kdyby nespěchala na divadelní představení do Kyjova, bavila by s JUDr. Romanem Fialou, který jí nahrával pohotovými otázkami, téměř stovku diváků jistě déle, než stanovenou hodinu.

Nejvyšší soud uspořádal vernisáž výstavy malířky a herečky Ivy Hüttnerové
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Třiadvacet obrázků oblíbené malířky, doplněných o výstavku historických předmětů, které jako překvapení pro Ivu Hüttnerovou připravili samotní pracovníci soudu, bude krášlit prostory vyvýšeného přízemí budovy Nejvyššího soudu do 30. dubna. Bohužel, vzhledem k bezpečnostním opatřením, která jsou nutná na soudech všech stupňů, není možné na výstavu pozvat veřejnost.

Iva Hüttnerová se narodila v roce 1948 v Praze. Vystudovala DAMU, obor herectví. Malovat začala ve svém prvním angažmá v Karlových Varech, kde měla v roce 1974 i svoji první výstavu. Dodnes již realizovala přes 200 výstav, mimo jiné i ve Stockholmu nebo New Yorku. Její obrazy jsou součástí expozic naivního umění v Paříži a Hamburku. Vydala 5 autorských knih, řadu dalších knih ilustrovala. Celých šest let Iva Hüttnerová autorsky vytvářela a moderovala pořad České televize Domácí štěstí. Mezi divadly, kde působila, jsou známé scény jako Pod Palmovkou, Na Fidlovačce, Divadlo Josefa Dvořáka, apod. Navrhovala také kostýmy a jevištní dekorace. Doma je jejím velkým koníčkem zahrada, sbírá staré předměty z domácností, zejména různé textilie.


reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…