Nejvyšší správní soud: Volební senát se sešel k veřejnému jednání

22.04.2017 12:30

Ve veřejném jednání volební senát zamítl návrh vlády na pozastavení činnosti Strany občanské sebeobrany (Pst 4/2017), s ohledem na to, že za účetní období roku 2014 doklady, které byly vládou vytýkány, strana doplnila, ačkoli řádně nedoplnila podklady za rok 2015; nicméně pro pozastavení činnosti politické strany je nezbytné, aby výroční finanční zprávy nebyly řádně podány alespoň po dva roky.

Nejvyšší správní soud: Volební senát se sešel k veřejnému jednání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volby, ilustrační foto

Nejvyšší správní soud dále  pozastavil činnost Alternativě pro Českou republiku 2017 (sp.zn. Pst 6/2017).

Již minulý týden volební senát zastavil řízení ve věci návrhu vlády na pozastavení činnosti politické strany Národní demokracie. Důvodem bylo to, že vláda vzala návrh zpět, neboť strana dodatečně předložila Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR chybějící identifikační údaje dárců ve výročních finančních zprávách za roky 2014 a 2015 a tudíž nebylo podání návrhu nadále aktuální.

Ke zpětvzetí návrhu vládou a následně zastavení řízení soudem došlo i u hnutí Náš Hlučín (sp.zn. Pst 41/2017).

Volební senát zároveň neveřejně rozhodl o kasační stížnosti ve věci místního referenda na území města Napajedla (sp.zn. Ars 1/2017) týkajícího se tamějšího zámeckého areálu se zámkem tak, že kasační stížnost přípravného výboru pro konání referenda zamítl.

„Agenda volebního senátu je pro tuto chvíli vyčerpána“, uvedl předseda volebního senátu Nejvyššího správního soudu Tomáš Langášek.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…