Někdejší konírna se mění k nepoznání. Slovácká tržnice získává obrysy…

23.06.2015 18:48

Objekt bývalých uherskohradišťských kasáren – někdejší konírna – se mění k nepoznání a ještě v letošním roce znovu poslouží veřejnosti. Mění se totiž v unikátní projekt Slovácké tržnice, který nabídne to nejlepší z regionu. Právě dnes si přišli potencionální zájemci prostory prohlédnout.

Někdejší konírna se mění k nepoznání. Slovácká tržnice získává obrysy…
Foto: Synot
Popisek: Někdejší konírna se mění k nepoznání - Slovácká tržnice získává nové obrysy.

„Mojí vášní je včelařství, věnuji se proto výrobě medu a výrobků z něho. Jsem rád, že projekt Slovácké tržnice vzniká a moc se těším na to, až si na medu od mých včeliček, ale také ovoci, které mi roste v sadech, pochutnají návštěvníci tržnice,“ uvedl Patrik Vorálek, výrobce medu a medových produktů.

„Patříme k tradičním výrobcům pečiva na Slovácku a v nové tržnici budeme mít i my svůj stánek. Budeme rádi, když přijdete ochutnat naše voňavé dobroty – koláčky, vánočky, chleba či rohlíky, které pečeme už 25 let,“ doplnila další z budoucích nájemců, Jana Zetíková.

Mezi prodejci budou také vinaři: „Slovácko je vinařskou oblastí, proto v tržnici nemůže chybět ani naše víno z hroznů, které se urodily v místních vinicích. Věřím, že si spolu se zákazníky připijeme na jejich zdraví červeným, bílým nebo růžovým – podle chuti…,“ Jindřich Baňař, vinařství VITIS.

Každý nájemce si sám může zvolit, jak velkou plochu bude využívat, případně svůj prodejní box přizpůsobit individuálním potřebám. V nabídce jsou desítky ploch pro vnitřní i sezónní venkovní prodej. Ceny za nájmy budou v prvních letech spíše symbolické.

„Projekt Slovácké tržnice se setkal s velkým zájmem. Obrací se na nás jak veřejnost, která se na novou a v regionu unikátní možnost nákupu těší, tak desítky prodejců, kteří zjišťují podrobnější informace. Vítáme zájem každého, ať jde o drobného živnostníka či lidového řemeslníka. Volná místa jsou ještě k dispozici. Naším záměrem je, aby se místo stalo vyhledávaným cílem Hradišťanů, kteří zde najdou co nejpestřejší a především kvalitní sortiment regionálních produktů,“ uvedla Magda Pekařová, tisková mluvčí skupiny SYNOT.

Slovácká tržnice již má i své logo. Na jeho tvorbě se svými náměty podílela široká veřejnost. Prostory Konírny se veřejnosti zpřístupní již o druhém zářiovém víkendu. Slavnostní otevření tržnice tak bude součástí tradičních Slováckých slavností vína a otevřených památek.

Iniciátorem myšlenky vzniku Slovácké tržnice je senátor a podnikatel Ivo Valenta, který se s podobnými projekty několikrát setkal během svých zahraničních cest. Objekt Slovácké tržnice má za úkol především podpořit místní drobné živnostníky a jejich tradiční produkty – ovoce, zeleninu, mléčné nebo cukrářské výrobky, maso a uzeniny, pečivo, víno, med, marmelády, bylinky, koření a řadu dalších produktů.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…