Nelegální zaměstnanost na severu Čech očima celníků

07.08.2015 11:01

Celníci z ústeckého úřadu nezaháleli a za první polovinu roku 2015 provedli téměř padesátku kontrol zaměřenou na nelegální zaměstnávání cizinců.

Nelegální zaměstnanost na severu Čech očima celníků
Foto: Celní správa ČR
Popisek: Celní správa ČR.

Celníci v rámci své kontrolní činnosti provedli v ústeckém kraji od začátku roku celkem 48 kontrol v oblasti zaměstnávání cizinců. Při návštěvách provozoven zkontrolovali celkem 94 cizinců ze zemí mimo EU a 80 občanů Evropské unie. Z celkového počtu provedených kontrol bylo celníky u 39 subjektů zjištěno porušení.

Výkon nelegální práce celníci zjistili u 15 cizinců. U 32 osob s  pobytem v  jiném členském státě Evropské unie nesplnil jejich zaměstnavatel oznamovací povinnost stanovenou zákonem o zaměstnanosti. Orgánem státní správy, u kterého má zaměstnavatel splnit informační povinnost při zaměstnávání cizinců a který vydává povolení k zaměstnání, je každá krajská pobočka Úřadu práce. K nejčastějšímu porušení zákona o zaměstnanosti došlo u cizinců z Vietnamu.

Všechny případy porušení zaměstnanosti předali celníci k dalšímu řízení Oblastnímu inspektorátu práce pro Ústecký kraj a Liberecký kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…