Nemocnice Benešov: „Na palubě“ se bude stonat jedna báseň

03.12.2017 20:40

Dětské oddělení benešovské nemocnice se dočkalo zdárného konce své rekonstrukce a slavnostního otevření. To proběhlo za účasti radní Středočeského kraje pro oblast zdravotnictví Jaroslavy Němcové, předsedy představenstva benešovské nemocnice Pavla Pavlíka, ředitele nemocnice Romana Mrvy a dalších hostů.

Nemocnice Benešov: „Na palubě“ se bude stonat jedna báseň
Foto: hospital-bn.cz
Popisek: Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov

Rekonstrukce prostor pro přestěhování dětského oddělení ze 4. do 5. patra interního pavilonu se vyšplhala na necelých 20 milionů Kč, které Nemocnici Rudolfa a Stefanie poskytl z dotace její majoritní vlastník, Středočeský kraj.

„Je skvělé vidět konkrétní realizaci a dopad investic, které kraj vyčleňuje a poskytuje na různé projekty. Obzvláště, když jde o takovýto smysluplný projekt vedoucí k zlepšení poskytované zdravotní péče. Na dětském oddělení benešovské nemocnice je dlouhodobě poskytovaná péče na vysoké úrovni a je tu skvělý personál. Co tu ale chybělo, bylo lepší zázemí pro personál a malé pacienty a jejich doprovod. Malí pacienti bývají často z pobytu v nemocnici vystresovaní. Když je ale prostředí přívětivé a krásné jako nyní, je to mnohem lepší pro všechny – jak pro děti, tak jejich rodiče, které je doprovázejí,“ uvedla Jaroslava Němcová, radní pro oblast zdravotnictví.

Dětské oddělení dostalo zcela nový vzhled, který malí pacienti i jejich rodiče určitě uvítají. Veselé pastelové barvičky, krásné obrázky na zdech, nový nábytek a nové herní prvky. Takový je interiér dětského oddělení, který nese název „Na palubě“ a jehož realizace byla provedena ve spolupráci s Nadací Archa Chantal.

„Téma paluby, které jsme zde použili, evokuje, že jdete po palubě (chodbě) vidíte krajinu, díváte se jako ven z lodě, kulatými okýnky do kajut (pokojů). Při práci na designu bylo úžasné, že se zapojili všichni z oddělení i managementu, že začali tímto projektem žít a spolupracovali s radostí. Stala se z nás taková rodina,“ prozradil Petr Kolář, architekt Nadace Archa.

Kapacita oddělení po jeho rekonstrukci se nijak nezměnila a oddělení stále nabízí 20 standardních lůžek, které jsou rozděleny na dvě části. První část s dvou a třílůžkovými pokoji pro děti bez doprovodu a druhá s jednolůžkovými pokoji a jedním dvoulůžkovým pro děti s doprovodem. Samozřejmostí je část JIP se čtyřmi lůžky.

„Nově jsou na všech pokojích sociální zařízení a televizory. Pokoje jsou navíc mnohem prostornější a útulnější. Pokoje určené pro děti s doprovodem jsou navíc vybaveny ledničkou. Všechno vybavení je zcela nové a celkově oddělení konečně dostalo vzhled poplatný dětskému oddělní, které teď působí moc hezkým a veselým dojmem,“ dodal primář dětského oddělení, MUDr. Michael Richter.

Nový vzhled dětského oddělení si pochvaloval i Doktor Klaun, který se také zúčastnil slavnostního otevření a už se moc těší, jak bude na dětském oddělení Nemocnice Rudolfa a Stefanie opět rozdávat radost malým pacientům a spolupracovat na projektu Nebojte se nemocnice. Na zrekonstruované dětské oddělení se může přijít podívat i veřejnost, a to 4. prosince od 10:00 do 16:00 hod., kdy proběhne Den otevřených dveří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…