Nemocnice Blansko slavnostně otevře kompletně zrekonstruované prostory ambulancí dětských lékařů

18.10.2013 11:59

Nadace Archa Chantal se dlouhodobě specializuje na rekonstrukce dětských oddělení, tak aby na děti působila příjemně, útulně a barevně. Změny ze studené nemocniční bílé se teď díky dlouholeté spolupráci bývalého poslance Michala Babáka s nadací Chantal Poullain dočkají i dětští pacienti v Blansku.

Nemocnice Blansko slavnostně otevře kompletně zrekonstruované prostory ambulancí dětských lékařů
Foto: MB
Popisek: Michal Babák

„Pro děti je nesmírně důležité, aby se v nemocnici cítily co nejlépe. Když je dítě v hezkém prostředí, které ho od počátku nestresuje, má to pozitivní dopad i na průběh léčby,“ říká Chantal Poullain.

Zrekonstruovaná dětská část nemocnice Blansko patří ke stěžejním projektům, které v místě svého rodiště připravil Michal Babák a z podstatné části je také financuje.

„Já jsem na projekt, kromě jiného, pravidelně odváděl svůj plat poslance, ale to není až tak podstatné. Jako dětský pacient mám s pobytem v nemocnici docela bohaté zkušenosti a opravdu mě vnitřně hrozně těší, že se v Blansku můžeme postavit vedle dalších zařízení v zemi, kde již podobná dětská oddělení úspěšně fungují,“ přibližuje svoji motivaci Michal Babák.

 

Přeměna dětského pavilonu trvala dva měsíce, aniž by omezila provoz ordinací a kompletní rekonstrukce si vyžádala investici 830 tisíc korun. A jak vidí budoucnost podobných projektů v Blansku dlouholetý mecenáš místního mládežnického fotbalu bez lákavého příjmu poslance?

„Samozřejmě pokud máte takovou možnost, jakou jsem měl já, tak to jde o něco snáz. Ale nejdůležitější je stejně chuť lidí se nějakým způsobem na veřejném prostoru podílet a pomáhat. Jedna koruna vložená do takového projektu má u jednoho člověka stejnou hodnotu jako tisíce korun u jiného. Když se možnosti zhorší, tak se budou peníze shánět déle. Je celá řada věcí, které podporu potřebují a jestli dostanou zítra nebo za měsíc už nehraje takovou roli. Hlavně na ně nesmíme zapomínat,“ říká Michal Babák.

Slavnostní otevření zrekonstruované dětské části nemocnice v Blansku se koná ve čtvrtek 17. října od 14hodin hodin samozřejmě přímo v centru dění v Sadové ulici 33. Přítomni mimo jiné budou prezidentka Nadace Archa Chantal Chantal Poullain, Michal Babák, ředitelka Nemocnice Blansko MUDr. Vladimíra Danihelková a vedení města Blanska.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…