Nemocnice Bohumín je v ambulantní péči druhou nejlepší v kraji

03.12.2017 14:17

Druhou nejlepší nemocnicí v péči o ambulantní pacienty v celém Moravskoslezském kraji je podle výzkumu HealthCare Institutu Bohumínská městská nemocnice. Vyplývá to z výsledků celostátního průzkumu, do kterého se zapojilo 155 zdravotnických zařízení. Hodnocení je o to cennější, že o žebříčku rozhodují sami pacienti.

Nemocnice Bohumín je v ambulantní péči druhou nejlepší v kraji
Foto: nembo.cz
Popisek: Městská nemocnice Bohumín

Bohumínská městská nemocnice bodovala v kategorii Ambulantní pacienti, tedy ve službách poskytovaných pacientům, kteří po ošetření odcházejí domů a nemusí být hospitalizovaní na některém z lůžkových oddělení. Lepšího hodnocení dosáhla v kraji jen třinecká Nemocnice Podlesí. „Podle průzkumu si zhruba polovina lidí vybírá ambulantní péči na základě vlastní zkušenosti nebo doporučení známých. Nemocnice proto musí mít nejen kvalitní odborníky, ale také dobrou pověst. Ta je založena na osobním přístupu personálu, prostředí, ve kterém lidé na ošetření čekají, a dalších faktorech. Jsme proto rádi, že naše nemocnice uspěla i v celostátním měřítku, a to v podkategorii kvality čekáren, kde obsadila třetí místo v celé České republice,“ uvedl místostarosta Bohumína Igor Bruzl.

Nezisková společnost HealthCare Institute srovnávala nemocnice ve čtyřech různých kategoriích a vycházela při tom z dotazníků, které během letošního roku vyplňovali v ambulancích i na lůžkových odděleních sami pacienti. Neziskovka se zajímala hlavně o pocit bezpečnosti a spokojenosti ošetřovaných lidí, ptala se jich, jestli jim personál poskytuje informace dostatečně srozumitelně, zjišťovala spokojenost pacientů s kvalitou ošetření a ve výsledcích zohledňovala i čekací dobu, stejně jako prostředí čekáren. Hospitalizovaných lidí se ptala na vybavení pokojů, stravu a další podrobnosti. Absolutním vítězem projektu se stala Nemocnice Písek, pomyslnou stříbrnou příčku obsadila Vojenská fakultní nemocnice Praha a třetí místo patří Vojenské nemocnici Olomouc.

V projektu nejde pouze o to, která nemocnice bude hodnocena nejlépe. Podrobné výsledky dostane vedení všech zapojených nemocnic, aby s nimi mohlo dále pracovat. „To je ta hlavní motivace. Díky dotazníkům se dozvíme, co si lidé přejí a které konkrétní věci se dají zlepšit. Loni jsme v hodnocení ambulantní péče skončili v kraji třetí a letos díky odstranění drobných nedostatků z předešlého roku jsme zase o stupínek výše. Rád bych poděkoval všem, kteří se během celého roku na tomto úspěchu podíleli. Uvědomujeme si, kde máme ještě rezervy, pořád je na čem pracovat. Nejpodstatnější je, aby se u nás pacienti cítili spokojení a svou pozitivní zkušenost předávali dál. Proto se chceme do budoucna zaměřit i na lůžkovou péči,“ uzavřel Bruzl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…